Hozzávalók a páchoz:
1 evőkanál édes fűszerpaprika
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 evőkanál fokhagymapor
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 ½ teáskanál finom tengeri só
4-6 evőkanál olaj
Továbbá
1 kg sertéslapocka
vöröshagyma
paprika
szalonna
krumpli
koktélparadicsom
gomba
saslik pálcák
Elkészítés:
Összekeverjük a páchoz valókat, és a 3x3 cm-es kockákra vágott húst egy órán át pácoljuk benne. Később a 30 percig vízbe áztatott saslik pálcákra húzzuk a hús kockákat, felváltva a felszeletelt többi hozzávalóval, amelyekből kedvünkre válogathatunk. Ha a nyársak elkészültek, az olajjal gyengén megkent grill serpenyőbe tesszük őket, és néhány percenként forgatva készre sütjük a húst. Ha félbe vágott apró szemű - esetleg előfőzött - krumplit is húzunk a nyársakra, a köret is megvan az ételhez.
Adhatunk mellé valami könnyű joghurtos szószt.