Péksütemény cikkek

Sógorék Kornspitze
A bámulatos osztrák reggelik elmaradhatratlan része ez az isteni péksütemény, ami eredendően rozsból készül (Korn), és csúcsos a vége (Spitz). Vajjal megkenve, sonkával, sajttal, paradicsommal megtöltve, vagy csak úgy magában egyszerűen feledhetetlen! Max konyhájából most ezt ajánljuk!

Simit, a török finomság
Aki járt már Törökországban, tudja, hogy szinte mindenhol belebotlunk ebbe a nagyszerű péksüteménybe. Kínálják utcán, teázókban, szállodák reggeli péksüteményei között. Finom kelt tészta, belül foszlós, kívül ropogós, mustmézbe és szezámmagba forgatott perec, aminek nem lehet ellenállni.

Házi kifli
A kelt tésztáknak nincs párja, annyira finomak, egyedül arra kell gondosan ügyelnünk, hogy a kelesztési időket tartsuk be. Ne akarjuk siettetni a folyamatokat, mert a kelt tészta esetében akárhogy is próbálkozunk, az élesztő fog nyerni.

Tejes-vajas zsemle
Mindig jó, ha van a tarsolyunkban néhány kipróbált, bombabiztos péksütemény recept, hogyha a körülmények miatt magunkra lennénk utalva, hogy ellássuk a családot szendvicsnek valóval. De ha szeretünk sütni, és nemcsak végszükség esetén állunk neki zsemlét készíteni, akkor különösen jól használhatjuk a receptet.

Aszalt paradicsomos ciabatta
Szintén egyik konyhai kísérletem eredménye, ami olyan jól sikerült, hogy örökre bevonult a családi repertoárba. Leggyakrabban hétvégén készítem, hogy másnap legyen mit csomagolni a család munkába induló férfi tagjainak. A kenyérsütő gép pedig szinte minden munkát elvégez helyettem.

Angol muffin
Nemigen járok gyorsétterembe, de van egy reggeli, amiért bármikor elcsábulnék. Persze nem kell feltétlenül rosszalkodnunk, otthon is megsüthetjük kedvenc reggeli péksüteményünket. Az enyém most fele részt tönköly lisztből készült, de lehet variálni a lisztekkel kedvünk szerint.

Scone, az angolok reggelije
A scone (ejtsd: szkón) nem pogácsa, nem lángos, nem zsemle. A scone, az scone. Britnek mondjuk, és ők is eszik bőszen, de skót gyökerei vannak ennek a reggeli süteménynek. Vajjal, dzsemmel, még langyosan eszik, és ez a legjobb dolog, ami a scone-nal történhet.

Magyar rekord: 90 millió kakaós csiga évente!
Hagyományos és kreatív kategóriában versenyeztek egymással a hazai pékségek kakaós csigái, végül a legjobbakat a BaGaTech Nemzetközi Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon mutatták be a készítők. A Magyar Pékszövetség becslései szerint évente 90 millió kakaós csigát eszünk mi magyarok!

Vörösáfonyás minicsiga - álmaink reggelije
Nem kell komoly cukrászati ismeretekkel rendelkeznünk ahhoz, hogy csodás reggelivel kényeztessük magunkat vagy szeretteinket!

Egészséges magos stangli
Kellene még valami jó kis vendégváró a bulira? Ez a ropogtatni való kifejezetten egészséges és még jól is mutat! Mindenki imádni fogja!