Hozzávalók 4 darabhoz:
10 dkg tönköly liszt
10 dkg fehér liszt
(vagy 20 dkg sima liszt)
1 mokkáskanál porélesztő
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál méz
2 evőkanál natúr joghurt
1 nagy csipet só
80 ml víz
1 mokkáskanál olaj
egy marék kukoricaliszt, amibe a muffinokat sütés előtt belehempergetjük
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban elkevertem, a folyékonyakat egy másik edényben kevertem össze, és néhány másodpercre betettem a mikróba, hogy meglangyosodjanak. Utána hozzáöntöttem a liszthez, és rugalmas tésztává gyúrtam. Letakartam egy konyharuhával, és kb. 30 percig kelesztettem. Ezután kukoricaliszttel megszórt deszkán kinyújtottam a tésztát kétujjnyi vastagra, és fánkszaggatóval négy muffint szúrtam ki a tésztából. Megint félretettem úgy 15 percre kelni, aztán egy teflon bevonatú serpenyőben 2 evőkanál olajat melegítettem, és 5-5 perc alatt lassú tűzön készre sütöttem a muffinokat.