Pesto cikkek

Tavaszváró zöldborsó-pesztós tészta
Pesztót nem csak a klasszikus recept alapján lehet készíteni. Íme egy tavaszi változat, melybe petrezselyem helyett zöldborsó kerül. Ránézésre még frissebbnek tűnik!

Különleges mártogatós sajttal, sörrel
Különleges adventi receptekkel lepett meg idén is a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Nemcsak az ételek fantasztikusak, hanem a hozzá ajánlott hazai prémium sörök is. A szakemberek bátran állítják, a fantasztikus hazai sörök biztosan új színt visznek az ünnepi szezon menüibe. Íme, egy remek előétel

Besameles halfilé, cukkíni pestóval, csőben sütve
Ez egy bármilyen fehérhúsú halfiléből elkészíthető, "gyors kaja". Lehet villantani, ha vendég jön, vagy ha a párunkat akarjuk elkápráztatni, már ha szereti a halat. Variációk száma: több ezer, én most a cukkíni pestóval takartam be, de lehet gyári pestó is, vagy akár egy fűszerkeverék, jó sok kaporral. Somogyi Zoltán Max két éhes szájra tervezte ezt a halas csodát.

Szentgotthárdi tökös álom
Bámulatos ízvilággal dicsekszik az a pestó, amit a minap kóstolhattam egy turisztikai újságírótalálkozón, Szentgotthárd egyik legelegánsabb termálszállodájában. Aki odalátogat, máris ízelítőt kap a környékből! Mi másból is készülhetett volna a vendégváró alapja, mint az ősz slágeréből, a tökből! Ezt a kis finomságot minden szobába bekészítik. Jó a délutáni teához vagy a reggeli kávéhoz! Szerintem az otthoni, esti traccspartihoz vagy kártyázáshoz is egyszerűen remek! Persze, hogy elkértem nektek a Gotthard Therme séfjének receptjét! Fogadjátok szeretettel!

Aszalt paradicsomból pesto
A legjobb módszer arra, hogy finomat együnk, és nagyon gyorsan végezzünk a főzéssel. Pestót nemcsak bazsalikomból és parmezánból lehet készíteni, hanem aszalt paradicsomból is. Nem tudunk vele mellényúlni, imádni fogja a család. Légmentesen lezárva a hűtőben egy hétig tárolható.

Citromfüves, tejfölös csirkemell rukkola pestós újkrumplival
Pesto készülhet bármilyen zöld fűszernövényből, persze a legkedveltebb a klasszikus bazslikom pesto, de készülhet medvehagymából, rukkolából, vagy akár petrezselyemből is. Bátran kísérletezzünk vele!

Hideg sült paradicsom leves
Melegben üdítően hat egy kellemes, hideg krémleves. Nekem az egyik kedvencem a paradicsomleves, ezért ennek elkészítettem most a nyári verzióját is.

Spenótos, zöldborsós tagliatelle
Harsogóan zöld, tele van ízekkel, ráadásul szűk fél óra alatt el is készül? Igen, van ilyen… Használd hozzá a kedvenc tésztádat. Ha az éppen nem a tagliatelle, hanem a fussili vagy a spagetti, akkor azt.

Csirke medvehagyma pestóval, spagettivel
Érdemes minél többször medvehagymát enni szezonjában, főleg, hogy egy óriási csokorral 200 forintért dobálják az ember után a piacon a medvehagymát. Most egy igazán gyors vacsorát készítettem a segítségével.

Egy csokor medvehagyma
Viszonylag sokáig tart még a medvehagyma szezonja, azoknak, akik szeretik és használják, na és persze azoknak is, akik most ismerkednek vele, szeretnénk átnyújtani egy képletes csokor medvehagymát, azaz egy csokorba gyűjtöttük receptjeinket, melyekben medvehagyma szerepel.
Medvehagyma pesto
A pestónál jobb találmány kevés van a konyhaművészetben, legalábbis nekem ez a véleményem. Pillanatok alatt elkészül, íze varázslatos, százféleképpen variálható, tehetjük tésztára, húsra, levesbe, szendvicsbe, ha eléggé fantáziadúsak vagyunk, tényleg nagyon sokoldalúan használhatjuk fel.
Francia bableves kecskesajt pestóval
Nem különösebben szeretem a babételeket, de időnként, ilyen különleges stílusban nagyon tudok rajongani érte. A csúcs extra még benne a kecskesajtból készített pesto.
Brokkoli pesto
Pestót készíteni nem csak a nyári hónapokban lehet különböző zöld levelekből, télen sem kell lemondanunk erről az üdítő színű finomságról. Készítsük brokkoliból, tálaljuk bármilyen tésztával.
Pestós csirke, a 30 perces ebéd
Több klassz dolog is van ebben az ételben, nyilván mindenki mást tart a jóságok közül fontosnak benne. Maga a pesto, ami az egyik legnagyobb királyság kerek e földön. Egyszerűség. Ha nem idegenkedsz a bolti pestótól, azzal is csinálhatod, és akkor a húson és a kis üveg pestón kívül másra alig van szükséged. Gyorsaság. Esküszöm, fél óra alatt elkészülhet. Finomság. Mert mi tagadás, a sok pozitívuma mellett ez a kaja még jó is.
Házi gnocchi zöld pestóval
Egyszerű és nagyon finom tésztaétel, bár kétségtelen, hogy kicsit munkás, különösen ahhoz képest, hogy gnocchit és pestót is lehet készen kapni. Ennek ellenére érdemes nekivágni, mert a befektetett munkát sokszorosan megtéríti a különleges végeredmény.
Házi készítésű pestós tészta
A pestós tészta a legtöbb esetben a végső megoldás, amikor se idő, se kedv nincs főzni. Persze akkor, ha zacskós tésztára és üveges szószra gondolunk! De saját magunk is elkészíthetjük az egészet, és máris extra finomsággá válik! Mi most a Nervi pestót ajánljuk.