Életforma.hu


6 dolog, amit tudnod kell a pezsgőzéshöz

6 dolog, amit tudnod kell a pezsgőzéshöz 

Pazar pezsgők hazája ma Magyarország! Fantasztikus különlegességeket találunk a borbárokban vagy az üzletek polcain, ennek ellenére még mindig december 15. és január 3-a között fogy el a pezsgők több mint 90 %-a. Szik Mátyás, Magyarország háromszoros szommelier bajnoka szerint kár lenne kihagyni a csodálatos nedűket, mert ma már a hazai borászok is tudják, csak minőségi alapanyagokból készíthető igazán jó pezsgő! Segítségül röviden összeszedtem nektek, mit kell tudni ma a pezsgőről, a pezsgőzésről!
Zöldre váltott a maglódi Korzó

Zöldre váltott a maglódi Korzó 

Nincs több egyszerhasználatos, eldobható műanyag kanál, tányér pohár mostantól a maglódi Korzó éttermeiben. Helyüket a 100%-ban növényi alapanyagból készülő, ipari körülmények között lebomló PLA anyagúak veszik át. A cégvezetés az órisi műanyagszennyezést szeretné megfékezni - saját módszereivel. 
Epres, fehér csokis, kókuszos poharas krém málnazselével

Epres, fehér csokis, kókuszos poharas krém málnazselével 

Ugye szilveszterkor sem szeretnél állandóan kalóriákat számolni? Ma már gyártanak olyan élelmiszerporokat, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek. A most következő ünnepi recept például könnyen elkészíthető, ötletes, és Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlja figyelmetekbe!
Melyik borfajtánál jó az, ha idősebb, melyiknél, ha fiatal?

Melyik borfajtánál jó az, ha idősebb, melyiknél, ha fiatal? 

Fontos-e tudni, hogy milyen évjáratú bort választunk, iszunk? Melyik borfajtánál jó az, ha idősebb, s melyiknél, ha fiatal a bor? Sok borász rákényszerül sajnos, hogy mielőbb piacra dobja borait, ez azonban ne tévessze meg Önöket. Egy bor nem attól jó, hogy milyen szép "lesz", hanem, hogy milyen élvezetes a fogyasztáskor. 
Koccintsunk hát! De miért is?

Koccintsunk hát! De miért is? 

Összecsendülnek ma a poharak, koccintunk jókívánságaink közepette. De azt tudják, hogy honnan ered, és mióta él ez a szokás? Most eláruljuk! Valamikor ez több volt egy különösebb jelentőség nélküli gesztusnál. 
Milyen bort igyunk a nyáron?

Milyen bort igyunk a nyáron? 

Ahogy az étkezésnek, úgy a boroknak is van egy bizonyos szezonalitása. A pompás, nemes, testes vörös borokat, muzeális értékű aszúkat nyugodtan el lehet tenni a pincék mélyére - érjenek tovább szépen őszig, télig. Nyáron a könnyű, friss, 1-2 éves fehér borokat, és a legfrissebb, azaz a 2008-as évjáratú rosékat érdemes választani.