Pohár cikkek

6 dolog, amit tudnod kell a pezsgőzéshöz
Pazar pezsgők hazája ma Magyarország! Fantasztikus különlegességeket találunk a borbárokban vagy az üzletek polcain, ennek ellenére még mindig december 15. és január 3-a között fogy el a pezsgők több mint 90 %-a. Szik Mátyás, Magyarország háromszoros szommelier bajnoka szerint kár lenne kihagyni a csodálatos nedűket, mert ma már a hazai borászok is tudják, csak minőségi alapanyagokból készíthető igazán jó pezsgő! Segítségül röviden összeszedtem nektek, mit kell tudni ma a pezsgőről, a pezsgőzésről!

Zöldre váltott a maglódi Korzó
Nincs több egyszerhasználatos, eldobható műanyag kanál, tányér pohár mostantól a maglódi Korzó éttermeiben. Helyüket a 100%-ban növényi alapanyagból készülő, ipari körülmények között lebomló PLA anyagúak veszik át. A cégvezetés az órisi műanyagszennyezést szeretné megfékezni - saját módszereivel.

Epres, fehér csokis, kókuszos poharas krém málnazselével
Ugye szilveszterkor sem szeretnél állandóan kalóriákat számolni? Ma már gyártanak olyan élelmiszerporokat, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek. A most következő ünnepi recept például könnyen elkészíthető, ötletes, és Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlja figyelmetekbe!

Melyik borfajtánál jó az, ha idősebb, melyiknél, ha fiatal?
Fontos-e tudni, hogy milyen évjáratú bort választunk, iszunk? Melyik borfajtánál jó az, ha idősebb, s melyiknél, ha fiatal a bor? Sok borász rákényszerül sajnos, hogy mielőbb piacra dobja borait, ez azonban ne tévessze meg Önöket. Egy bor nem attól jó, hogy milyen szép "lesz", hanem, hogy milyen élvezetes a fogyasztáskor.

Koccintsunk hát! De miért is?
Összecsendülnek ma a poharak, koccintunk jókívánságaink közepette. De azt tudják, hogy honnan ered, és mióta él ez a szokás? Most eláruljuk! Valamikor ez több volt egy különösebb jelentőség nélküli gesztusnál.

Milyen bort igyunk a nyáron?
Ahogy az étkezésnek, úgy a boroknak is van egy bizonyos szezonalitása. A pompás, nemes, testes vörös borokat, muzeális értékű aszúkat nyugodtan el lehet tenni a pincék mélyére - érjenek tovább szépen őszig, télig. Nyáron a könnyű, friss, 1-2 éves fehér borokat, és a legfrissebb, azaz a 2008-as évjáratú rosékat érdemes választani.