Rakott krumpli cikkek

Kiadós, szaftos rakott krumpli
Íme egy olyan étel, melyet sokan rendszeresen készítenek, ám mindenki másképp csinálja. Ha te is a szaftos rakott krumpliért rajongsz, akkor ezt a receptet feltétlenül ki kell próbálnod.

A legeslegjobb rakott krumpli
Ez most más egy kicsit. Mint ahogy mindenki rakott krumplija más. Sőt, azt kell mondanom, én magam sem tudok két egyforma rakott krumplit csinálni, hiszen itt nemcsak egy összetevő minősége meghatározó a végeredmény szempontjából, hanem az összesé. Ha a krumpli vizes, ha a kolbász nem elég zsíros, vagy túl zsíros, ha a tejföl ócska, ha a tojás gyári, ha a szalonna silány, sőt, végső soron ha a só nem elég sós, a rakott krumplink már nem lesz tökéletes. Nagyon úgy tűnik, hogy az összeállítás módja szinte másodlagos az alapanyagok minősége mellett.

Különleges rakott krumpli spenóttal és kecskesajttal
A sok zöldséget fogyasztók között bizonyítottan jóval kevesebb a szív- és érrendszeri betegségben, túlsúlyban szenvedők aránya, mint a „húst hússal” evők között, és ritkábban éri el őket a cukor- és rákbetegség is. Persze az állati eredetű táplálékokban lévő fontos alkotóelemek hiánya is betegség kiváltója lehet, így mindenképpen egészségesebb, ha azért az állati eredetű étkeket nem zárjuk ki az étrendből. Úgyhogy, mint általában az élet legtöbb területén, az étkezésben is fontos a kiegyensúlyozottság és a sokszínűség.
Ebben a receptben hús nincs, de sajt igen. Érdemes megkóstolni!