Hozzávalók:
1,2 kiló burgonya
fél kiló paraj (friss vagy mélyhűtött)
3 tojás
2 deci tejszín
30 deka friss krémes kecskesajt
2 deci olívaolaj
2 deka vaj
őrölt fehérbors, egy csipet só
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínnel, a tojássárgájával és a tojás fehérjéjének keményre vert habjával. Sóval és borssal ízesítjük. A spenótot olívaolajon megfuttatjuk.
Egy kivajazott hőálló tál aljára helyezzük a krumpli egyik felét, ráhalmozzuk a párolt parajt, majd a burgonya másik felét. A krémes kecskesajtot rámorzsoljuk a tetejére, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Grillezett paradicsomszeletekkel is kínálhatjuk.
Jó étvágyat!