Ribizli cikkek

Ribizlis túrós pite
Aki a bogyós gyümölcsök nagy rajongója (akárcsak én), annak kötelező kipróbálnia ezt a receptet. A ribizli túróval társítva egyszerűen zseniális, mindez egy pite tészta alapra helyezve, pedig valami fenséges.

Házi ribizlibor karácsonyra
Remek fogyókúrás gyümölcs a ribizli. Ha le akarsz dobni pár kilót, egyél ilyenkor napi 1-2 tálkával belőle. Két hét alatt csodákat látsz! Mellesleg a ribizli jó a köszvény kezelésére, elősegíti a bélmozgást, olaja megnyugtatja a bőrt. Csak az a baj, hogy mindössze június-júliusban érik nálunk. Ezért aztán jó, ha teszünk belőle el télire is. Ez egy különleges módszer. Erdélyben nagy kedvencként tartják számon.

Ribizlikrémleves galuskával
Szerintem a ribizli alulértékelt gyümölcs, talán azért, mert megtisztítása, a szárról való eltávoltása kicsit macerás. Adok egy jó tippet, próbáljátok villával lehúzni a szemeket a vékony kis szárakról, sokkal könnyebb úgy, mint kézzel csipegetni a szemeket.

Fagyi, leves, lekvár és sütik - Top 5 receptünk ribizliből
A ribizli fanyar gyümölcse a c-vitaminon kívül fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, növényi rostban igen gazdag, zsírégető hatása miatt pedig a fogyókúrázók kedvence. Összegyűjtöttük az eddigi legnépszerűbb ribizlis receptjeinket. Vajon melyik van a dobogó csúcsán?

Ribizlis túrókrém, a szuper igazi nyári desszert
Ez a gyümölcsös desszert bizonyára igen közkedvelt lesz, hiszen sütés nélkül készül, és remekül hűsít a nyári melegben! A piacra éppen érkezik a ribizli - mindannyiunk örömére!

Rizskoch ribizli esszenciával
Mi sem egyszerűbb, mint egy gyors rizskoch, például egy tartalmas leves mellé, vagy desszertnek. Ezúttal a zablisztes barna rizskochhoz egy különleges ribizli eszenciát készítettem. Szuper ötlet volt, mert remekül feldobta az amúgy natúr, édes sütit.

Ribizlis muffin
A muffinnál egyszerűbb édesség talán nincs is, akár gyerekek bevonásával is elkészíthetjük, egészen biztosan nem fogják elrontani még ők sem.

Ribizlis, jostás clafoutis Gayer Taubert Szilviától
A jostát az 1920-as években nemesítették ki Németországban, a fekete ribizli és az egres házasításával. Kereskedelmi forgalomba az 1970-es években került, valószínűleg ez az oka annak, hogy még nagyon kevesen ismerik ezt a nemcsak finom, de egészséges gyümölcsöt.

Márti őrítően jó ribizlilevese habgaluskával
Savanykás, kellemes, igazi nyári ízvilág! Ezt jelenti nekem a ribizlileves. Kicsi koromban nem szerettem, mert a galuska hasonlított a madártejéhez, amit a mandulaműtét után látni se tudtam! Szegény anyukám pedig mennyit dolgozott érte! Változtak az idők, a galuskák, na meg én is.... Nem fogtok csalódni!

Hideg habgaluskás ribizlileves
Gyerekkoromban imádtam a nagypapáék kertjében bóklászni. Boldogan csipegettem az apró piros szemeket órákon keresztül. Ők sövényt készítettek a ribizliből, nagymami leginkább szörpöt főzött nekünk. Csak később tudtam meg, hogy a ribizli Ázsiából érkezett hozzánk a XVII. században. Először kolostorok kertjét díszítette, majd rájöttek, hogy magas C-vitamin tartalma miatt kitűnően gyógyítja például a skorbutot. Van, ahol vadegresnek hívják. Kicsit macerás a szedése, de megéri!
Ribizlis-banános fagylalt - házilag
A tikkasztó nyári hőségben az ember él-hal egy kis hűsítő finomságért. Mi sem lehetne a forróság enyhítésére jobb, mint egy igazi, krémes, intenzíven gyümölcsös, friss, házi fagyi!
Ribizlilekvár
A ribizlilekvár még a házi lekvárok között is különleges helyet foglal el, mert nemcsak visszaadja az alapanyag amúgy is kivételes ízét – mint ahogyan a többi otthoni készítmény is –, de állaga, fanyarsága, aromája miatt kiváló ízesítője lehet mindenféle mártásnak. Sőt, önmagában is nagyon illik különböző húsok mellé. És persze joghurtba is keverhetjük, a többi házi lekvárhoz hasonlóan. Jobb, mint a bolti!