Hozzávalók
● 2 kiló ribizli
● körülbelül 1,6 kiló nádcukor
(vagy kristálycukor)
● 5 deci víz
Elkészítése
A leszemezett ribizlit mossuk meg, törjük össze, és öntsünk hozzá a vizet, és lassú lángon addig főzzük, amíg a szemek szétfőnek. Utána finom ruhán törjük át, és a levét egy zománcozott lábasba fogjuk fel. Minden liter léhez 80 deka nádcukrot tegyünk, és gyakran kevergetve addig főzzük, amíg hideg tányérra kicseppentve megkocsonyásodik. Forrón töltsük üvegekbe, és másnap, miután kihűlt, és bebőrösödött a teteje, kötözzük le. (Forrás: Vitaminsziget)
Ha kisebb mennyiséget készítünk, akkor akár egy nagyobb méretű fémhálós gyümölcsmosó is megteszi, ilyenből nagy a választék az Életforma Shopban.
● További Életforma-receptek itt!