Életforma.hu


Súlyos betegségekhez vezet, hogy túl kevés rostot fogyasztunk

Súlyos betegségekhez vezet, hogy túl kevés rostot fogyasztunk 

A magyarok csak az ajánlott rostbevitel felét fogyasztják el, ami hosszú távon súlyos egészségügyi problémákhoz vezet. Ma már azonban a zöldség- és gyümölcsfogyasztás mellett is számos alternatíva létezik, hogy fokozzuk a rostbevitelt, hatékonyabbá tegyük a fogyókúránkat, és tovább maradjunk egészségesek.
Szuper új év - szuperételekkel?

Szuper új év - szuperételekkel? 

Az 2020-as évnek mindannyian új tervekkel futunk neki, ennek gyakran része az egészséges táplálkozás, az új étrend. Horváth Kata, a Duna Medical Center dietetikusa górcső alá veszi azokat az ételeket, amelyeket napjainkban „szuperételekként” emlegetünk, és elmondja, hogyan illeszthetjük be őket be a mindennapjainkba. Divatos a széles körben nem ismert ételösszetevőket felruházni ezzel a jelzővel, pedig számos itthoni ételalapanyag megkaphatja ezt a kitüntetést, nem csak a Quinoa, a Chia mag vagy a Goji bogyó.
Így kell okosan használni a vitaminokat

Így kell okosan használni a vitaminokat 

Gyakran olvashatunk arról, hogy a rendszeres testmozgás, valamint a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás az egészséges életmód alapja. Vajon mikor együnk zöldséget, gyümölcsöt? Mikor hasznosul leginkább a vitaminkomplexum a szervezetünkben? Erről kérdeztük Szász Máté biológust, szakértőt.
Ez az igazi uborkaszezon!

Ez az igazi uborkaszezon! 

Ha eddig nem rajongtál az uborkáért, most megszereted! Segíti az emésztést és a fogyást. Rendkívül alacsony a kalóriatartalma, gazdag rostokban, levesekhez és salátákhoz pedig kiváló. Mivel, az uborka 90 százalékban vízből tevődik össze, így jobb fogyókúrás zöldséget nem is lehet elképzelni.  
Baj lehet, ha fontosabb a játék!

Baj lehet, ha fontosabb a játék! 

Gyakori probléma a székrekedés gyermekkorban. Kialakulása általában a táplálkozási szokásokkal és a mozgáshiánnyal függ össze, ám bizonyos esetekben súlyos betegséget is jelezhet. Szakember mondja el a legfontosabb tudnivalókat!
Kisokos a minőségi táplálkozásról

Kisokos a minőségi táplálkozásról 

Minőségi táplálkozás alatt a szervezetünk működéséhez elengedhetetlen tápanyagok bevitelét értjük, méghozzá megfelelő arányban és esetenként minél feldolgozatlanabb formában. A minőségi táplálkozásnak több alappillére van. Most három fontos összetevőt emelünk ki: a rostokat, a zöldség-gyümölcsöket és a fehérjéket.