Életforma.hu


Tudsz te egyáltalán sört inni?

Tudsz te egyáltalán sört inni? 

Legalább olyan fontos a sörkóstolás tudományába belekóstolni, mint magába a sörbe! Mára nálunk i s a sörkészítés a gasztronómia fontos részévé vált. Olyan magyar sörök születtek a hazai piacon az elmúlt három-négy évben, amelyek az ír, a cseh és az amerikai piacon is szenzáció sikert arattak. Te melyiket ismered?
Forradalom söpör a magyar sörpiacon

Forradalom söpör a magyar sörpiacon 

Most ért el hozzánk az a tűz, ami a múlt század hetvenes éveiben az Egyesült Államokból indult. A „forradalmárok” megelégelték az olcsó, nagyipari söröket, és otthon, a konyhában hozzáfogtak a házi sörfőzésnek. Ennek nyomán ma legalább 10 olyan sör készül Magyarországon, amelyik a világ minden táján megállná a helyét. Ez mindössze az elmúlt 3-4 esztendő eredménye. Na, ezt hívja magyar sörforradalomnak a HUBA – Hungarian Beer Academy munkatársa, Simonfai Balázs sörfőző mester. Kukkantsunk bele abba a különleges világba, ami még sok hazai sörkedvelő előtt is ismeretlen.
Amikor a sörmesternek új gyereke születik...

Amikor a sörmesternek új gyereke születik... 

Kísérleteztek, végül a próbafőzések után a sörivókra bízták a döntést! Így született meg a Pale Ale. A legnagyobb hazai sörgyár új, kellemesen kesernyés italának ízvilágát három különleges komló hozzáadásával alakították ki, csodás színét pedig a bajor malátának köszönhetjük.
Konyha, sör, főzés

Konyha, sör, főzés 

Jó 25 éve annak, hogy referenciafilmet forgattam egy cégnek, amelyik sörfőző berendezéseket kezdett forgalmazni. Olyan nagy sikere volt a mozinak, hogy még vietnami nyelvre is lefordították. Lám, most itt a könyv, amelyik megmutatja, hogy nem kell egy egész manufaktúrát felépíteni, elég hozzá a konyhád!