- Lehetőleg fehér, de mindenképpen homogén felület előtt vizsgáld a meg söröd színét, habját!
- Óvatosan „lögyböld” meg a poharadba öntött sört, hogy felszabadulhassanak a csodálatos aromák!
- Többször is szippants bele a pohárba, mert bizonyos aromák gyorsabban elillannak. Figyeld a habot és a szűrtséget is!
- Végy a szádba egy kis kortyot, és azonnal nyeld is le! Ezzel kipucolod a nyelvedre tapadt, korábbi italok, ételek molekuláit, így nem zavar majd a sör élvezetében.
- Most folytasd egy nagyobb korttyal. A nyelveddel kör-körösen terítsd is szét az egész szájban, hogy az ital az ízlelőbimbók mindegyikét „kísértésben ejtse”.
- Nyeld le a sört, de figyelj az utóízekre is! Tudnod kell, hogy néhány íz, aroma és illat érzékeléséhez hosszabb idő kell, ezért időbe kerül mire érzékeljük azokat!
Most ért el hozzánk az a tűz, ami a múlt század hetvenes éveiben az Egyesült Államokból indult. A „forradalmárok” megelégelték az olcsó, nagyipari söröket, és otthon, a konyhában hozzáfogtak a házi sörfőzésnek. Ennek nyomán ma legalább 10 olyan sör készül Magyarországon, amelyik a világ minden táján megállná a helyét. Ez mindössze az elmúlt 3-4 esztendő eredménye. Na, ezt hívja magyar sörforradalomnak a HUBA – Hungarian Beer Academy munkatársa, Simonfai Balázs sörfőző mester. Kukkantsunk bele abba a különleges világba, ami még sok hazai sörkedvelő előtt is ismeretlen.