Életforma.hu


Édesburgonyás-sajtos pogácsa, kelesztés nélkül

Édesburgonyás-sajtos pogácsa, kelesztés nélkül 

Imádom még a szót is, hogy pogácsa! Reggelire, vacsorára, leves mellé, egy bögre tejeskávéval vagy csak egy baráti összejövetel kellékeként, a pogácsa nálunk örök . Ha sok időm van háromszor is meghajtogatom, hogy szép magas leveles legyen, de hétköznap és munka után egyre gyakrabban a sütőporos változatot készítem ami még másnap is puha marad – már ha nem fogy el még a sütés napján! Most egy olyan pogácsa készült amibe belecsempésztem az édesburgonyás krumplipüré maradékát, élesztő helyett sütőporral készítettem és nagyon- nagyon finom lett!
Hogyan készíthetünk süteményeket tojás nélkül?

Hogyan készíthetünk süteményeket tojás nélkül? 

Fejtörést okozhat, ha tojásallergia miatt mellőzni kell ezt az alapanyagot a sütésekkor. Szarka Dorottya, a Budai Allergiaközpont dietetikusának praktikus tanácsai azonban azt bizonyítják, hogy ha a tojást a megfelelő alapanyagokkal helyettesítjük, akár még az eredetinél finomabb, változatosabb desszerteket is készíthetünk!
Amerikai palacsinta

Amerikai palacsinta 

1993-ban ismerkedtem meg az amerikai palacsintával. Ekkor jártam ugyanis az Egyesült Államokban először látogatóban. Azóta az amerikai palacsinta iránti szerelem töretlen, és régi fényében ragyog, ahogy az első pillanattól kezdve.
Ecetes sajtos rúd

Ecetes sajtos rúd 

Attól, hogy egy sós rúd hozzávalói egyszerűek, még lehet nagyon jó a végeredmény. Most is ez történt, hiszen ebben a sósban gyakorlatilag a liszten, són és margarinon kívül alig van más.
Túrófánk

Túrófánk 

A fánkot mindenki szereti, legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, aki visszautasította volna. Ez a túrófánk pedig végtelenül egyszerű, nem kell keleszteni, mégis a fánkozás szuper élményét adja. Mindenkinek ajánljuk szeretettel Kard Éva receptjét.