Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg liszt
3 teáskanál sütőpor
egy csipet szódabikarbóna
egy csipet só
3 dl tej
1 közepes tojás
Elkészítés:
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót egy keverőtálba mérek, közepébe ütöm a tojást, és egy löttyintésnyi tejet. Elkezdem homogénné keverni a masszát, a tejet folyamatosan adagolom hozzá. Percek alatt szép, sima tésztát kapunk. Néhány percig hagyjuk pihenni, addig keressünk elő egy megfelelő méretű teflonos serpenyőt, készítsük ki az olajat. A serpenyőt forrósítsuk fel, öntsünk bele egy evőkanálnyi olajat, majd kis merőkanállal szedjünk a tésztából a forró olajba. Mérsékeljük a hőt alatta, és süssük addig az egyik oldalát, amíg sok buborék nem kezd el megjelenni a tésztában. Ekkor megfordíthatjuk a palacsintákat, és a másik oldalukat is süssük szép aranybarnára.
Tálalhatjuk gyümölccsel, tejszínhabbal, golden sziruppal, juharsziruppal, vagy bármi rémesen egészségtelen, édes cuccal. Hisz az amerikai palacsinta lényege nem a szuper egészségesség, hanem a kényeztetés...