- 50 deka liszt
- 18-20 deka sertészsír
- 1 tasak sütőpor
- 1 csapott ek himalája só
- 1 egész tojás
- 25-30 deka tejföl (egy- másfél pohárnyi )
- 2 ek édesburgonyás krumplipüré
- 1 marék apróra reszelt sajt
- a tetejére még egy kevéske reszelt sajt + 1 tojás
Elkészítés:
A lisztet a dagasztóüstbe szitáltam, belekevertem a sütőport, a puha zsírt, az egész tojást, az édesburgonyás pürét , a tejfölt, a sót, a marék sajtot, és a géppel simára „dagasztattam” a tésztát. Szép puha, de nem ragacsos tésztát kaptam. Lisztezett deszkára borítottam, kisodortam úgy két ujjnyi vastagra, berácsoztam egy késsel a tetejét, felvert tojással átkentem az apróra reszelt sajttal megszórtam, majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Szilikonos sütőpapírra sorakoztattam, és előmelegített sütőben 170 fokon aranyszínűre sütöttem . Illatos és puha pogácsákat kaptam, és ami fontos, hogy gyorsan elkészül, nincs kelesztési idő, és hajtogatás!
Jó munkát és jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia!
A cím némileg túlzás, hisz ez egy klasszikusnak számító pogácsa recept, attól az enyém, hogy megpróbáltam valamivel egészségesebbé tenni, mintha tisztán fehér lisztből készült volna. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.