Sztívia cikkek

5 pontos jegestea-kisokos
Közeledik a nyár, és vele a finom jeges teák időszaka. Ha szeretnétek ebből is a legjobbat választani, adunk néhány szempontot, ami segíthet, hogy valóban a számotokra legmegfelelőbb hűsítő ital kerüljön az asztalatokra

Minden, amit tudnod kell az édesítőszerekről
Szerencsére ma már sokféle édesítőszerrel lehet helyettesíteni a cukrot, viszont van néhány tulajdonságuk, amelyeket érdemes szem előtt tartani ételkészítéskor. Egyénenként eltérő, hogy melyik használata válik be leginkább, így érdemes kísérletezgetni velük, kitapasztalni, hogy melyik illik a saját ízlésünkhöz leginkább. Mutatjuk a választékot!

Sztívia, a sokoldalú és kalóriamentes édesítő
Egyre jobban terjed Európában is a sztívia felhasználása. Otthoni körülmények között remek édesítőszert nyerhetünk belőle, ami természetes, ráadásul kalóriamentes és a vércukorszintet sem emeli meg, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. Soroljuk a további előnyeit...
„Édes bűnözés” okosan
Az édes ízt élvezhetjük úgy is, hogy eközben óvjuk fogaink épségét, és megőrizzük testtömegünket. Nem mindegy azonban, hogy mit és hogyan használunk.

Ez lesz az új évszázad cukra?
A sztíviát évszázadok óta fogyasztják természetes eredetű édesítőszerként. Ma már a nagy tisztaságú sztívialevél kivonatot használja az élelmiszeripar, élelmiszerekben és italokban egyaránt megtalálható szerte a világon.

A sztívia az egyik legismertebb természetes eredetű édesítőszer
Az emberek egyre tudatosabbak, és egyre jobban figyelnek arra, hogy mivel édesítik ételeiket, italaikat. Tízből hat ember ügyel arra, hogy az általa fogyasztott élelmiszer mivel van édesítve. Egy friss, édesítőszerekről szóló kutatásból az is kiderül, hogy erre leginkább a nők és az idősebbek figyelnek. Különösen az üdítőitalok és a gyümölcslevek esetében gyakori, hogy megnézzük, mit tartalmaz a termék, és a felmérés arra is rámutat, hogy az édesítőszerek közötti választást döntő módon annak természetes jellege befolyásolja.