Életforma.hu


Tahinikrém zabropogóssal

Tahinikrém zabropogóssal 

Kevés munkával, kevés hozzávalóból készítettük a képeken látható vendégváró nassolnivalókat. Néha a legegyszerűbb ételek a legkapósabbak, legfinomabbak. A zabropogós önmagában is megállja a helyét, nagyon finom, ropogós, a bolti ropit vagy más apró, sós rágcsálnivalókat is ki lehet váltani vele. A tahinikrém sokoldalúan felhasználható, mártogatósnak, tésztaszószként, salátaöntetként, burgerek díszítőjeként és ízesítőjeként egyaránt felhasználható.
Baba ganoush

Baba ganoush 

A baba ganoush egy füstös, telt ízű padlizsánkrém, a libanoni konyha egyik legjobb darabja. Sokan összetévesztik a hummusszal, pedig az csicseriborsóból készül, a baba ganoush pedig padlizsánkrém. A közös pont a tahini, azaz szezámpaszta.
Grillezett padlizsán joghurtos tahinivel

Grillezett padlizsán joghurtos tahinivel 

Déri Szilvia Főzni szexi című könyvének újabb, remek receptjét osztom meg veletek. A padlizsán megunhatatlan, a szupermarketekben, nagyobb zöldségeseknél mindig kapható télen is! A hozzávaló történetet nem mondom el, keressétek csak meg! A lényeg, hogy télvíz idején, nagy hóban, ha nem maradhatsz a pasidnál, mert másnap műt, lehetőleg a saját kocsiddal próbáld el elhagyni a dicstelen (pár)harc terepét!