Tarhonya cikkek

Szentesi tarhonyás kacsacomb
Sokan talán még nem hallottak erről a változatról, pedig figyelemreméltó fogásnak ígérkezik. A magyaros ételek kedvelőinek biztosan nem fogunk csalódást okozni, ezzel a könnyen elkészíthető egytálétellel.

Tarhonyás hús - az egytálételek királya
Nem túl látványos étel és a neve sem túl elegáns, de a legtöbb magyar ember, szívesen fogyasztja. Laktató, hamar elkészül és jól bírja pár napig a hűtőben. Ha jól belegondolunk, ellentmond mindannak, amit a neve és a kinézete sugall.

Egyszerű tarhonyaleves a hétköznapokhoz
Ősi paraszti, laktató ételeket lehet készíteni a tarhonyából. Gyakorlatilag reszlet tészta, ami szárítva sokáig eláll. A Wikipedia szerint a tarhonya szó a perzsa tarchanából származik. Magyar szóként 1600 körül szerepel először. Lagjobban az Alföldön kedvelték. Aratás előtt különösen sokat készítettek az asszonyok, hogy tartalmas ételt tudjanak vinni a földeken dolgozólnak.

Pásztortarhonya
Ahány pásztor, annyi tarhonya, mondhatnám, de én igazából csak egyféle pásztortarhonyát ismerek, és azt imádom, mióta csak megkóstoltam. Mondjuk... nem ma volt.
Kajakosok bográcsos tarhonyása
Diákkorában kajakozott a férjem, nem is eredménytelenül. Négyesükre azóta is büszke. Aztán a kis hajót felcserélte a kereskedelmi tengerjáróra, de már annak az időszaknak is vagy 20 éve vége. A régi kajakos csapat azonban ugyanúgy tarja a barátságot, mint valaha. A gyerekek majd mindenütt nagyok, így már van idő egy évben legalább egyszer egy közös bográcsozásra a Duna partján a vízitelepen - a férjekkel, feleségekkel. Feledhetetlen perceket okoz a közös főzés a fák alatt mindenkinek!

Rakott tarhonya, a laktató egytál étel
Ez a laktató egytálétel összetevői miatt hasonlít a jól ismert rakott krumplihoz, ám a tészta miatt mégis más az ízhatása. Az alaprecept ízlés szerint variálható. Nagyszerű és gyors ebédre és vacsorára is!

Tarhonya bécsi szelet - egy édes finomság
Magyarországon a harmincas években a tarhonya népszerűsítésére számos akció, különleges, érdekes kezdeményezés született. 1933 augusztusában például a Szegedi Hét keretében Tarhonya- Nagygyűlésen népszerűsítették. Ez most egy édes recept!