Tartár cikkek

Rántott cukkini Mártinál
Fantasztikus cukkiniket kapta a minap egy kedves szomszédomtól. Tudom, hogy mesterszakács nem rántaná ki, de annyira szépek voltak, hogy nem tudtam ellenállni. Csak egy kis petrezselymes újkrumplit sütöttem, és egy kis tartárt kevertem hozzá. Mennyei ebéd volt!
Sörtésztában sült gomba
Káprázott a szemem a barcelonai piacon, amikor azt a rengeteg féle gombát megláttam! Mint a helyiek elmondták, ezek mind kivétel nélkül a környéken teremnek! Ehhez képest nálunk nem annyira fényes a kínálat, de hozzuk ki abból is, amit lehet! És persze nem kell azonnal rántani! A hétvégi ebédhez ez is pompás lesz! Garancia rá, hogy anyukám receptje!

Halas krumplislepényem
Minden halkonzervet imádok, kivéve a paradicsomosat! Az valahogy nem jött be. EGÉSZEN EDDIG! Most akadtam rá anyukám receptjére, és máris másként a látom a paradicsomos halkonzerv jövőjét - nálunk! Remélem, Nálatok is! Jó étvágyat!

Francia majonéz - házilag
Egy újszülöttnek minden vicc új. Vagyis: többször előfordult már, hogy megírtam egy remek receptet, de később kiderült, egy-két olvasó számunkra alapvető receptekkel, eljárásokkal nincs tisztában. Ezen szeretnék segíteni többször is a jövőben! Elsőként álljon itt a francia majonéz receptje, ami nemcsak egy remek rántott hal mellé kiváló, számtalan más ételnek is alkotóeleme!

Zöldbabsaláta tarármártással
Most, hogy friss zöldbab-hegyekkel telik meg reggelente a piac, alig várom, hogy valami ínyencséget készítsek belőle! Már ránézni is gyönyörűség! Jönnek a grillezős esték, bármelyik sülthöz isteni kísérő! Csak arra vigyázz, hogy a tartár gyorsan romlik, ezért a tálalásig csak a hűtőben tarthatod! Utána meg arasd le a babért!