Hozzávalók két éhes szájhoz:
- 1 doboz paradicsomos halkonzerv
- ½ kg krumpli
- 1 db tojás
- 1 kk reszelt citromhéj
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek liszt
- só ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Hámozd meg a krumplit, majd reszeld le a robotgép nagyobb lyukú dobján. Add hozzá mindenestül a paradicsomos halat, a felvert tojást és a fűszereket. Most jöhet a liszt is, keverd át, majd várj, pihentesd 10 percig. Olajozott evőkanállal fél ujjnyi forró olajba szaggass galuskákat a halas masszából. Kicsit lapogasd is meg, hogy lepény formája legyen. Ha már az alja szép színű, óvatosan forgasd át! Tartármártással, párolt rizzsel tálald, és adj hozzá friss salátát is! Isteni!
Kapros-füstölthalas szendvicskrém Max konyhájából
Nagyon szeretjük a halakat – legyen az akár egy frissen füstölt lazac vagy egy pácolt pisztrángos szendvics. Sokszor szerepelt a füstölt hal a Darnay pince borvacsoráin, rendezvényein is, és egy-két esküvői menüben is előkelő helyet kapott! Nincs bántóan hal íze, inkább olyan kicsit figyelem felhívó, hogy mit is lehet egy jó füstölt halból készíteni. Évek óta népszerű téma, hogy kevés halat eszünk, itt az ideje, hogy ezen a fronton is erősítsünk! Együnk halat! És igaza van Somogyi Zoltán Maxnak! Együnk!