Életforma.hu


Veracruzi hal

Veracruzi hal 

Sajnos mi magyarok nagyon kevés halat fogyasztunk. Ennek csak az egyik oka, hogy nem vagyunk tenger menti ország. Azok a tengeri halak, amiket kapni lehet, általában nem a legjobb minőségűek, a frisset meg arany árban mérik. De ne adjuk fel a próbálkozást, ne csak horvátországi nyaraláskor együnk halat!
Sült hal citrom mártással

Sült hal citrom mártással 

A magyarok sajnos kevés halat esznek, hiába, nem vagyunk tengerparti nemzet sajnos. Ünnepek táján azért megugrik a halfogyasztás, ehhez mutatunk most egy nagyon kellemes receptet. Tengeri halból is nagyon finom, de ha ahhoz nem jutunk hozzá, fogasból is kiváló.
Halpogácsa, az egészséges finomság

Halpogácsa, az egészséges finomság 

Mifelénk nem terjedt el a halnak ilyen módon való fogyasztása, de igazán szívből ajánlom, hogy próbáld ki, vedd be a repertoárba, mert egyszerű, mint egy pofon, esélyes, hogy még olyan is megkóstolja, aki a halra azt mondja, hogy fujj, és hát nem utolsó sorban egészséges étel. Hidegen, melegen egyaránt kitűnő, viheted munkahelyre, teheted uzsonnás dobozba, és a pikniken is jó szolgálatot tesz.
Tengeri halleves Livornóból - íme a cacciucco!

Tengeri halleves Livornóból - íme a cacciucco! 

Igazán nem nehéz elkészíteni ezt a levest, ám érdemes! Picit más, mint amihez szoktunk, de ez az olasz halleves közelebb van a magyar halászléhez, mint a francia bouillabaisse. Viszonylag gyorsan igazi különlegességet tálalhatunk. Bár lehet, hogy a hozzávalók megvásárlása meg picit hosszabb…