
Hozzávalók
● 1,5 kiló vegyes tengeri hal és tenger gyümölcsei (garnéla, bébipolip, tintahal, fekete kagyló, éti kagyló, vörös márna, lepényhalfilé, tengeri durbincs) ízlés szerint
● 1 pohár száraz fehérbor
● 50 deka hámozott paradicsom vagy konzerv egész paradicsom
● 1 evőkanál paradicsompüré
● pirított kenyérszeletek
● fokhagyma
● erős paprika vagy chili
● petrezselyem
● só
● olívaolaj
Elkészítése
Tisztítsuk meg a halakat (ha szükséges). Egy nagy edényben 4 evőkanál olajon futtassunk meg 5 gerezd összezúzott fokhagymát, egy pici erős paprikát, és öntsük hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány percig, majd tegyük bele a felkockázott paradicsomot, és főzzük még öt percig. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a tengeri herkentyűket és a halat, attól függően, hogy melyik milyen gyorsan fő. Amikor minden hal a fazékban van, sózzuk meg, és főzzük még negyed órát, sűrű, tartalmas leves állagig, óvatosan keverve, nehogy összetörjön a hal. Közben pirítsuk meg a kenyérszeleteket, dörzsöljük be fokhagymával, és tegyük a tányérokba. Erre merjük rá a hallevest, és végül szórjuk meg a petrezselyemmel.
Aki viszont a konzervatívabb darabokat szereti, az az Életforma Shopban számos másféle öntött vas edény közül válogathat.
Sőt, ha inkább egy jó bográcsban készült halászlét enne inkább, annak bográcsot is ajánlunk! Többféle méretben kapható 5.290 forinttól.
● További Életforma-receptek itt!