Hozzávalók 2 személyre:
személyenként 20 dkg fehér húsú halfilé
5 dkg magozott olajbogyó karikára vágva
2 evőkanál kapribogyó kiáztatva
2 dl sűrű paradicsomszósz, ún. passata
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
2 piros chili karikára vágva
Elkészítés:
Az olívaolajon a félfőre vágott hagymát megpuhítottam, majd rádobtam a magozott olajbogyó karikákat, a kapribogyót és a chiliket. Felöntöttem a paradicsom passatával, megsóztam és felforraltam. Ekkor beletettem a tenyérnyire vágott, besózott halszeleteket, betakargattam mindet a szósszal, és 15 percig lassú tűzön főztem. A szósz ezalatt optimálisan besűrűsödött, a hal megpuhult. A végén még adtam hozzá egy leheletnyi cukrot, hogy ellensúlyozzam a paradicsom savasságát. Friss, még langyos bagettet ajánlok hozzá.