Tokaj-hegyalja cikkek

„Szeretem a szőlőm” - interjú Lenkey Géza szőlőbirtokossal
Van egy pincészet Tokaj-Hegyalján, Mádon, amely a Lenkey családé. Ezen a helyen szenvedéllyel és odafigyeléssel készülnek a borok. A szőlőtőkéket gyermekükként szeretik a tulajdonosok, akik tényleg nem a mennyiségre hanem a minőségre törekszenek. Immár húsz éve.

Exkluzív borvacsora a Café 57-ben
Az Ötvenhét – a törzsvendégek csak így emlegetik a neves rózsadombi éttermet: a Pusztaszeri úti Café 57-et, amelynek alapértékei az egyedi borlap, a diszkréció és a minőség. Tizenhat évvel ezelőtti megnyitásakor ez volt Budapest első minimalista stílusú bárja, amely a vendégek igényeit követve később kétszintes étteremmé alakult, és mára a főváros gasztronómiai- és bortérképének meghatározó helyszínévé vált.

Újra Bor, mámor… Bénye
Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Bor, mámor… Bénye fesztivált a varázslatos Tokaj-hegyaljai faluban, Erdőbényén. A Tokaji borvidék legizgalmasabb kulturális és gasztronómiai fesztiválján a kulináris élmények, koncertek, gyermekprogramok mellett tematikus séták, előadások és rengeteg érdekes program várja a látogatókat augusztus 14. és 16. között.