Zsemle cikkek

Áfonya és levendula, avagy nemrég találkoztunk!
Nem olyan rég találkoztam egy joghurt ízesítésében az áfonya és levendula párossal. Magyar termék volt, ezért Steffel Csaba egy nagy lájkot küld a gyártóknak. Pusztán csak akkora hatással volt rá, hogy a dicséret mellett, a következő édességgel ünnepli a pompás duót!

Hamburger zsemle házilag
Ha már munkát fektettél bele, hogy otthon készítsd el a szuper finom hamburgereteket, miért ne fordítanál rá még egy kis időt, hogy tökéletes legyen az összhang a házi zsemlével?

Szalvétagombóc
A szaftos ételekhez olyan köretre van szükség, amellyel felitathatjuk szaftjukat, és az isteni mártások nem maradnak a tányéron. Erre sok minden alkalmas, de talán kevésbé ismert a szalvétagombóc, mint a többi hasonló köret. Zoltán megmutatja, hogyan készítsük a szalvétagombócot.

Töltött tojás melegen
Az első pillanattól kezdve imádtam, ma is bármikor meg tudom enni. Rizzsel körítve önálló vacsora lehet, hidegen - úgy értem, kihűlve - is nagyon finom, ezért nem fordult elő sosem, hogy ha egy kicsit nagyobb adagot sikerült készíteni, pocsékba menjen akár csak egy fél tojás is. A konyhában járva-kelve felkaptam egy-egy darabot, és mire körülnéztünk, már üres volt a jénai.

Az ideális reggeli sütemény
Hála istennek elég sokan vannak már, akik maguk sütik mindennapi kenyerüket. Ez egy nagyon jól használható és variálható alap recept.

Nagymamám féle túrós zsemle
Remek recept a szikkadt zsemlék felhasználására, ha akad otthon egy kis túró is. Egy egészen biztos: a gyerekek imádni fogják!

Tejes-vajas zsemle
Mindig jó, ha van a tarsolyunkban néhány kipróbált, bombabiztos péksütemény recept, hogyha a körülmények miatt magunkra lennénk utalva, hogy ellássuk a családot szendvicsnek valóval. De ha szeretünk sütni, és nemcsak végszükség esetén állunk neki zsemlét készíteni, akkor különösen jól használhatjuk a receptet.

Dagasztás nélküli zsemle
Egy újszülöttnek minden vicc új alapon elmesélem, hogy ez a fajta sütési mód New Yorkból érkezett (honnan máshonnan?), a New York Times egyik számában volt róla cikk, a dagasztás nélküli kenyér címet viselte. Az elkészítés rém egyszerű, mindenki meg tudja csinálni. Ez pedig még egy annál is praktikusabb változat, hiszen nagyjából két óra alatt elkészül a zsemle, ami egy reggelinél nem elhanyagolható idő. Ráadásul a két órában kb. öt perc dolgunk van tevőlegesen.

A törökök zsemléje, az acma
Ismerjünk meg minél több változatot, hogy minél többféle reggeli péksüteményt tehessünk a család asztalára! Amit most mutatunk, a török konyha egyik szeretett darabja, tésztája édeskés, formája hívogató, kiválóan alkalmas mindenféle szendvics készítésére.

Zsemlét otthon, reggelire
Érdemes megtanulni a kenyér- és pékáru sütés alapjait, mert sok szempontból kedvezőbb otthon megsütni ezeket, mint a boltban megvásárolni őket. Egyrészt ha otthon készülnek, tudjuk, mit tettünk bele, illetve főleg mit nem, másodszor az otthoni a legtöbb esetben finomabb, mint a bolti tucatáru, ráadásul a dagasztás kikapcsol, a végeredménynek lehet örülni, szóval igazi lélekápoló dolog a sütés.
Zsemlekosár P&P módra
Egymást felülmúlva halmoznak el kollégáim, a Piac és Profit munkatársai vagány receptjeikkel! Most legfiatalabb munkatársunk, a konferencia asszisztens, Kemény Nikolett lendületes menüjébe engedek bepillantást! Ez a fogás egy jó kis házibuliban is megállja a helyét! Mint minden hasonló receptnél, itt is szabadon lehet kísérletezni! Próbálkozz, ezt tényleg nem lehet elrontani!