Életforma.hu


Áfonya és levendula, avagy nemrég találkoztunk!

Áfonya és levendula, avagy nemrég találkoztunk! 

Nem olyan rég találkoztam egy joghurt ízesítésében az áfonya és levendula párossal. Magyar termék volt, ezért Steffel Csaba egy nagy lájkot küld a gyártóknak. Pusztán csak akkora hatással volt rá, hogy a dicséret mellett, a következő édességgel ünnepli a pompás duót!
Hamburger zsemle házilag

Hamburger zsemle házilag 

Ha már munkát fektettél bele, hogy otthon készítsd el a szuper finom hamburgereteket, miért ne fordítanál rá még egy kis időt, hogy tökéletes legyen az összhang a házi zsemlével?
Szalvétagombóc

Szalvétagombóc 

A szaftos ételekhez olyan köretre van szükség, amellyel felitathatjuk szaftjukat, és az isteni mártások nem maradnak a tányéron. Erre sok minden alkalmas, de talán kevésbé ismert a szalvétagombóc, mint a többi hasonló köret. Zoltán megmutatja, hogyan készítsük a szalvétagombócot.
Töltött tojás melegen

Töltött tojás melegen 

Az első pillanattól kezdve imádtam, ma is bármikor meg tudom enni. Rizzsel körítve önálló vacsora lehet, hidegen - úgy értem, kihűlve - is nagyon finom, ezért nem fordult elő sosem, hogy ha egy kicsit nagyobb adagot sikerült készíteni, pocsékba menjen akár csak egy fél tojás is. A konyhában járva-kelve felkaptam egy-egy darabot, és mire körülnéztünk, már üres volt a jénai.
Az ideális reggeli sütemény

Az ideális reggeli sütemény 

Hála istennek elég sokan vannak már, akik maguk sütik mindennapi kenyerüket. Ez egy nagyon jól használható és variálható alap recept.
Nagymamám féle túrós zsemle

Nagymamám féle túrós zsemle 

Remek recept a szikkadt zsemlék felhasználására, ha akad otthon egy kis túró is. Egy egészen biztos: a gyerekek imádni fogják!
Tejes-vajas zsemle

Tejes-vajas zsemle 

Mindig jó, ha van a tarsolyunkban néhány kipróbált, bombabiztos péksütemény recept, hogyha a körülmények miatt magunkra lennénk utalva, hogy ellássuk a családot szendvicsnek valóval. De ha szeretünk sütni, és nemcsak végszükség esetén állunk neki zsemlét készíteni, akkor különösen jól használhatjuk a receptet.
Dagasztás nélküli zsemle

Dagasztás nélküli zsemle 

Egy újszülöttnek minden vicc új alapon elmesélem, hogy ez a fajta sütési mód New Yorkból érkezett (honnan máshonnan?), a New York Times egyik számában volt róla cikk, a dagasztás nélküli kenyér címet viselte.  Az elkészítés rém egyszerű, mindenki meg tudja csinálni. Ez pedig még egy annál is praktikusabb változat, hiszen nagyjából két óra alatt elkészül a zsemle, ami egy reggelinél nem elhanyagolható idő. Ráadásul a két órában kb. öt perc dolgunk van tevőlegesen.
A törökök zsemléje, az acma

A törökök zsemléje, az acma 

Ismerjünk meg minél több változatot, hogy minél többféle reggeli péksüteményt tehessünk a család asztalára! Amit most mutatunk, a török konyha egyik szeretett darabja, tésztája édeskés, formája hívogató, kiválóan alkalmas mindenféle szendvics készítésére.
Zsemlét otthon, reggelire

Zsemlét otthon, reggelire 

Érdemes megtanulni a kenyér- és pékáru sütés alapjait, mert sok szempontból kedvezőbb otthon megsütni ezeket, mint a boltban megvásárolni őket. Egyrészt ha otthon készülnek, tudjuk, mit tettünk bele, illetve főleg mit nem, másodszor az otthoni a legtöbb esetben finomabb, mint a bolti tucatáru, ráadásul a dagasztás kikapcsol, a végeredménynek lehet örülni, szóval igazi lélekápoló dolog a sütés.

Zsemlekosár P&P módra 

Egymást felülmúlva halmoznak el kollégáim, a Piac és Profit munkatársai vagány receptjeikkel! Most legfiatalabb munkatársunk, a konferencia asszisztens, Kemény Nikolett lendületes menüjébe engedek bepillantást! Ez a fogás egy jó kis házibuliban is megállja a helyét! Mint minden hasonló receptnél, itt is szabadon lehet kísérletezni! Próbálkozz, ezt tényleg nem lehet elrontani!