Hozzávalók:

40 dkg búzaliszt
20 dkg tönkölybúza liszt
0,5 dl olaj
2,5-3 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 marék napraforgó mag
2 evőkanál szezámmag
1 evőkanál lenmag
egy csipet cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe teszem (a friss élesztőt egy kevés cukros vízben megfuttatom), a géppel megdagasztatom, és másfél óra múlva egy tökéletes állagú tésztát veszek elő belőle. Tetszés szerint formálom, kipróbáltam már a zsemlét is és a stanglit is. Gőzös sütőben 180 fokon 20-25 percig sütöm.
Házmester stangli
Nagyon jó vendégváró fogás is, ha pedig maradék főtt krumplink van, akkor különösen ó szolgálatot tesz ez a recept. Másnap reggelire a maradékot – ha lesz ilyen -, elpusztíthatja a család.