Hozzávalók (2 adag):

- 4 db zsemle
- olívaolaj
- vaj
- 1 fej vörös vagy lila hagyma
- 1 db paradicsom
- szalonna/kolbász
- reszelt sajt
- fűszerek - ízlés szerint
- 4 db tojás
Elkészítés:
A zsemlék tetejét egyenesen vágd le, belsejét nyomkodd le, hogy üreges legyen. Kend ki belüről vajjal, hogy sütés közben ne száradjon ki. Kockázd fel a hagymát és a szalonnát. Egy serpenyőben olívaolajon kicsit pirítsd le. Ha kész, töltsd a zsömlébe és add hozzá a kockára vágott paradicsomot, illetve a fűszereket. Én ebben az esetben friss bazsalikomot vágtam hozzá. Ezután szórd meg reszelt sajttal (lehet vegyesen trappista és eidami), és a tetejére üss egy-egy tojást. (A zsemlekosarakat érdemes alufóliába csavarni sütés előtt, de elhagyható.) És most itt a pillanat, és mehet a sütőbe! Kb. 180 fokon, alsó-felső lángon az igazi a recept! (A sütés ideje attól függ, hogy ki mennyire szereti lágyan tojást!)
Tálaláskor egy kevés frissen őrölt borssal és snidlinggel szórd meg!
Jó étvágyat ehhez a gyors, de nagyon finom reggelihez vagy vacsorához!
Ehhez a fogáshoz is ihatod egy másik Piac és Profitos receptünk nedűjét! Ízleni fog!