Életforma.hu


Karácsonyi zserbó szelet

Karácsonyi zserbó szelet 

A zserbó lett a magyarok kedvenc süteménye egy felmérés szerint. Az egyik kulcsa a jó zserbónak a jó és sok baracklekvár, valamint a tetejére a jó minőségű kakaóból készült krém.
Így szeret egymásba a tokaji és a zserbó

Így szeret egymásba a tokaji és a zserbó 

Bár a zserbó eredete kapcsán több elmélet is létezik, a legtöbben Gerbeaud Emilhez, a svájci származású cukrász- és csokoládékészítő mesterhez kötik megalkotását, aki 1884-ben érkezett Magyarországra, hogy betársuljon egy, a mai Vörösmarty téren álló kávéházba. Az omlós tésztalapok közé baracklekvár és diós töltelék kerül, majd a tetejére csokoládé. Kandikó Éva barátnőm tuti receptjét olvashatjátok! És ne feljtsetek el hozzá tokajit kínálni! Megmutatom, milyet!  
Zserbógolyó

Zserbógolyó 

Gyors, sütés nélküli édesség, aki szereti a zserbó ízvilágát, az nagyon fogja kedvelni. Semmi más dolgod nincs vele, mint összegyúrni a hozzávalókat, majd csokiba mártani. Csábító!
Zserbó pohárban Szilvia receptje szerint

Zserbó pohárban Szilvia receptje szerint 

Minden benne van, ami egy jó zserbóból sem hiányzik, ezúttal azonban egy poharas desszert válik belőle, nem mintha a hagyományos zserbó már unalmas lenne, de egy kis változatosság sosem árt. Gayer Taubert Szilviától kaptuk a receptet.
Zserbóbonbon - kezdőknek is tuti tipp!

Zserbóbonbon - kezdőknek is tuti tipp! 

A zserbótorta sokunk kedvence, de nem éppen egyszerű elkészíteni. Ez a bonbon viszont kezdőknek is tuti siker, az ízek pedig éppen olyan csodásak, mint a klasszikus előd esetében!