Hozzávalók:
A golyóhoz:
50 dkg darált háztartási keksz
50 dkg darált dió
40 dkg baracklekvár
A csokimázhoz:
2 tábla étcsokoládé
6 ek étolaj
Elkészítés:
A golyó hozzávalóit összegyúrjuk, és dió nagyságú gombócokat formázunk belőle. A csokit gőz felett felolvasztjuk, az étolajjal összekeverjük, és belemártjuk a golyókat. Tálcára tesszük, és megvárjuk, amíg a csoki megdermed.
A valódi zserbó
A receptet tizenéve kaptam egy híres tévés személyiség édesanyjától, azóta is csak ezt a receptúrát vagyok hajlandó megsütni karácsonykor, mert ez pont olyan, amilyennek szeretem. Az egyik kulcsa a jó zserbónak a jó és sok baracklekvár, valamint a tetejére a jó minőségű kakaóból készült krém.