Baracklekvár cikkek

Karácsonyi zserbó szelet
A zserbó lett a magyarok kedvenc süteménye egy felmérés szerint. Az egyik kulcsa a jó zserbónak a jó és sok baracklekvár, valamint a tetejére a jó minőségű kakaóból készült krém.

Gesztenye és mascarpone avagy Mit is...?
Tudjuk,hogy nincs karácsony gesztenye nélkül. A mű alkotója ugyan a pogácsára esküszik, de azért ezúttal is brillírozik valami egészen más stílusban.

Rakott túrós rétes Rudolf módra
Az őrülten jó ételek bloggere csak arra kíváncsi, mit gondoltok, vajon kiről kapta a nevét ez a szenzációs süti? Gondoljátok át!

Az én huszárom csókja
Lehet-e ennél autentikusabb süti ezen a napon, mint gyerekkorom finomsága? Nem nagy tudomány, csak nagyi baracklekvárját kell kikapni a kamrából. Persze, mindenki olyan lekvárt választ, amihez kedve van! Ünnepeljünk!

Diós, kajszis ricotta golyó
A ricotta az olasz konyha egyik alapvető alapanyaga, a sajtgyártás mellékterméke. A ricotta alapja ugyanis a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó, amelyet újra felhevítenek, amit ebből leszűrnek, az maga a ricotta.

Borzas Kata
Klasszikus családi recept, minden háztartásban ismerik ezt a receptet, vagy ehhez nagyon hasonlót. A jó házi baracklekvár csodákat tesz az egyszerű omlós tésztával.

Körtés, diós lepény
Körte, dió, kakaó - verhetetlen triót alkotnak. Szeretjük az olyan süteményeket, melyeknek összeállítása csak néhány percet igényel, viszont ellenállhatatlanul finomak. Ez is közéjük tartozik.

Barack
Nem tudom, most milyen sütemények divatosan a falusi lagzikban, de gyerekkoromban biztosan nem múlhatott el lagzi e nélkül a sütemény nélkül. Elkészítése türelmet igényel, de megéri a fáradozás.

Zserbógolyó
Gyors, sütés nélküli édesség, aki szereti a zserbó ízvilágát, az nagyon fogja kedvelni. Semmi más dolgod nincs vele, mint összegyúrni a hozzávalókat, majd csokiba mártani. Csábító!

Zserbó pohárban Szilvia receptje szerint
Minden benne van, ami egy jó zserbóból sem hiányzik, ezúttal azonban egy poharas desszert válik belőle, nem mintha a hagyományos zserbó már unalmas lenne, de egy kis változatosság sosem árt. Gayer Taubert Szilviától kaptuk a receptet.