Hozzávalók:
Tejbegríz:
1/2 l tej
4 ek búzadara (teljes kiőrlésű tönkölybúzadarát használtam)
25 dkg ricotta
1 tasak vaníliás cukor (Nyírfacukrosat használtam)
1/2 citrom reszelt héja
Panírhoz: 15 dkg darált dió, 1 narancs reszelt héja
Tálaláshoz baracklekvár
Elkészítés:
Készítek egy sűrű tejbegrízt, úgy, hogy még lehessen keverni, néhány órát hagyom hűlni, majd belekeverem a ricottát és apróbb gombócokat formázok belőle. A diót száraz serpenyőben megpirítom, majd amikor kicsit visszahűlt belereszelem a narancshéját.
Túrógombóc eperrel
Az epret a gombóc belsejébe akartam rejteni, de mivel szép nagyszemű gyümölcsök vannak itthon, elvágni nem akartam őket, így inkább külsőleg emelték a túrógombóc fényét. És mivel lusta voltam prézlit pirítani, porcukros tejföllel tálaltam. Remek recept, érdemes kipróbálni!