A hatékony konyhahigiénia titka a professzionális hozzáállás
A hatékony konyhahigiénia elvárás minden olyan területen, ahol élelmiszerekkel foglalkoznak. Az alapanyagok előkészítése, a főzés, a készételek adagolása, mosogatás során sok szabályt kell betartani.
A hatékony konyhahigiénia titka
A hatékony konyhahigiénia nélkülözhetetlen ahhoz, hogy elkerülhetőek legyenek az ételmérgezések, ételfertőzések. A professzionális konyhahigiénia ugyanis segít megelőzni a bajt, így az ipari konyhákban nagyon komoly előírásoknak kell megfelelni a tisztaság tekintetében is.
Az élelmiszeripar minden területén fontos a speciális fertőtlenítő- és tisztítószerek használata, a terv alapján történő rendszeres takarítás, és a HACCP-rendszer előírásainak betartása. Ilyenkor kerülhet felhasználásra Flornál is kapható Kiehl zsíroldó szer, ami gyors hatással rendelkezik. Tökéletesen alkalmas arra, hogy a növényi és állati eredetű zsírokat, olajmaradványokat és fehérjeszennyeződéseket eltávolítása. Hideg és meleg vízben egyaránt hatásos, összetevői élelmiszeripari, konyhai felhasználásra engedélyezettek.
Mit tartalmaznak a Kiehl professzionális tisztítószerek?
Tartalmaznak anionos és nem anionos tenzideket, foszfátokat, szappant, vízbázisú oldószert, alkáliákat. Alkalmazhatóak az élelmiszert feldolgozó területeken, a nagykonyhákban, húsfeldolgozókban, pékségekben.
Az élelmiszerek gyártási folyamatainál biztosítani kell, hogy a feldolgozás során az élelmiszer-alapanyagok, valamint a kész élelmiszerek sem kórokozókkal, sem vegyi anyagokkal, sem idegentestekkel ne szennyeződjenek. Csak így garantálható, hogy az élelmiszerek táplálják a szervezetünket, ne pedig betegségek forrásává váljanak.
Az élelmiszerbiztonság mellett kulcsfontosságú az üzemi hatékonyság is, hogy az adott területeken a takarítás eredményesebb legyen, hiszen ezzel idő és pénz takarítható meg.
Milyen termékeket alkalmazhatunk a professzionális konyhahigiénia megteremtésénél?
Az ipari konyhákban használhatunk:
- Konyhai fertőtlenítő tisztítószereket
- Konyhai fertőtlenítő tisztítószer-koncentrátumokat
- Hideg zsíroldó szereket – feloldják a leégett élelmiszer maradványokat
- Kombi sütő tisztítószereket – meleg és hideg felületről is eltávolítják a sütési maradékokat
- Konyhai ápolószereket – ezek alkalmasak a rozsdamentes felületek ápolására, polírozására, védőréteget képeznek a megtisztított felületen
- Mosogatószereket
- Konyhai tisztítószereket és tisztítószer-koncentrátumokat
- Konyhai felülettisztító koncentrátumokat
- Konyhai lefolyótisztítókat
- Konyhai padozat tisztítókat
Aki az élelmiszeriparban, a közétkeztetésben, a vendéglátás vagy az idegenforgalom területén dolgozik, az jól tudja, hogy a konyha tisztítása nem csak a mosogatást és a felmosást jelenti. Emellett kiemelt figyelmet kell fordítani a sütők, nagykonyhai berendezések tisztítására, a felületek fertőtlenítésére és a zsíroldásra.
A hatékony konyhahigiénia titka ugyanis nem más, mint a professzionális hozzáállás.
Hozzászólás zárolva.