MÁRKÁZOTT TARTALOM
Ihatsz kávét a terhesség alatt? Ezekkel helyettesítsd!
Várandósan kávézni nem ördögtől való gondolat – azonban fontos az időzítés. De még ennél is fontosabb, hogy ne lépd túl a napi mennyiséget, inkább helyettesítsd valamivel kedvenc forró italod.
Arra is jó odafigyelni, hogy nem a kávé az egyetlen koffeintartalmú élelmiszer. A fekete teában, a kólában, az energiaitalokban, de még a csokoládéban is viszonylag jelentős mennyiség található. Fontos, hogyha 200 mg-nál több kávét ittál, mielőtt teherbe estél, akkor ezt a mennyiséget ne rögtön, hanem fokozatosan csökkentsd. Amennyiben mégsem bírod ki, térj át – legalább részben – a koffeinmentes kávéra. Ugyan ebben is van némi koffein, de a “rendes” kávéhoz képest elhanyagolható mennyiségben, ugyanakkor íze tökéletesen egyezik a koffeines kávéval.
Ha pedig az élénkítő hatásról nem bírsz lemondani, de már megittad a napi penzumot, a következő csésze inkább egy zöld tea legyen. Ennek nem csak alacsonyabb a koffeintartalma, de egyenletesebben is oszlik el időben a hatása, vagyis nem terheli meg annyira a baba szervezetét (és persze a tiédet sem).
Vidd tökélyre a kávékészítést
A kávé iránti szenvedélyüket sokan úgy élik ki, hogy a minél professzionálisabb kávékészítésre koncentrálnak. A különféle kávécsodák, kávéköltemények megalkotása ma már nem csak a baristák számára nyitott lehetőség: akár a netről is nagyon sok trükköt megtanulhat, akit érdekel ez a téma. Azoknak azonban, akik komolyan szeretnének foglalkozni ezzel a területtel, egy barista tanfolyam elvégzése a legjobb döntés. Ez egyébként szakmának sem utolsó, hiszen a vendéglátóipar egyik legtrendibb és leginkább megbecsült szakterülete a baristáké.[/bs-text][/vc_column][/vc_row]
Hozzászólás zárolva.