Facebook hozzászólás
533

Mutatjuk a legjobb budapesti és vidéki cukrászdákat

Ha édességre vágynál, akkor ide térj be

Fagyi, krémes, mignyon, sajtos roló, Dobos torta, Rigó Jancsi, és az Ország Tortája: ha te is szereted a cukrászdák vonzó kínálatát, most jól figyelj. Íme a (szerintünk) legjobb cukrászdák listája, ahol a legfinomabb sós és édes aprósüteményeket, tortaszeleteket és tradicionális és újhullámos süteményeket kóstolhatod meg.

Desszert.Neked (Budapest)

Ha szereted az újhullámos süteményeket, és nyitott vagy a cukrászmesterség kísérletező kedve iránt akkor a Paulay Ede utcában és az ALLEE bevásárlóközpontban található cukrászda lesz az új kedvenced. Tradicionális cukrászkínálatot (mint például a Dobos tortát) is megtalálasz itt, de minden süteményben van valami extra csavar. Van, hogy a formában láthatod a változtatást, van hogy a recepthez tesznek egy kis pikáns hozzávalót. A cukrászdában gyakran használják a kumabo csokoládét, amivel például ez a sütemény is készült. A brownie alapra rozmaringos-barack lekvár és kumabo csokoládé került, ettől garantált a felejthetetlen ízélmény.

Foto: Desszert.Neked Facebook oldala

Gerbeaud Kávéház (Budapest)

A főváros egyik legrégebbi cukrászdája másfél évszázada nyitotta meg kapuit a Vörösmarty téren, és azóta is vonzza az ide látogató turistákat, és persze a helyieket is. A különleges Gerbeaud szalonnak híresek a mignyonjai és tortái, a tradició mellett a cukrászta tulajdonosai folyamatosan fejlesztenek és kísérleteznek. A régi kedvenc süteményeket cukrászmesterek szabják egy kicsit újra, megtartva a régi, jól ismert ízvilágot. Ha igazi cukrászdázós élményre vágysz, ülj be az Arany szalonba, ahol már a dekoráció is csodálatos!

Foto: Gerbeud Café Facebook oldala

Cukker süti (Budapest)

Gazdagréten, a Rézköz utcában található egy kis cukrászda, amit Eszter és Erika vezet. Itt nincsenek klasszikus cukrászsütemények, krémesek, helyette minden nap valami újra és valami különlegesre lehet számítani. A szezonális gyümölcsökből készült süteményekbe mostanság eper és rebarbara kerül, de nagy kedvence a törzsközönségnek a brownie, és a sós karamellás milliomos szelet is. A cukrászok szívesen használják a tonkababot a süteményeikbe, gyakran van répatorta (amin egyáltalán nem érezhető a zöldséges répás íz) is a napi kínálatban.  Most nagyon megy az epres tiramisu, a holland karamellás sajttorta, vagy a gyümölcspite.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sütemény, kávé, Budapest 11 (@cukkersuti) által megosztott bejegyzés

Damniczki cukrász manufaktúra (Székesfehérvár)

A cukrászda már szerepelt a kedvenc fagyizóink listáján, ám süteményekben is érdemes kipróbálni a kínálatukat. A 25 éve működő manufaktúra a francia desszertek felé húzott el az utóbbi időben, de szerencsére a hagyományos régi recepteket sem hanyagolták el, csak egy kicsit felturbózzák őket. Megtalálható náluk a klasszikus Rákóczi túrós, vagy az Esterházy tortaszelet, mi a franciakrémest ajánljuk, mert nagyon finom!

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Damniczki Cukrászda (@damniczkicukraszda) által megosztott bejegyzés

Mónisüti (Gyenesdiás)

Mónika gasztrobloggerként indította el a pályáját 2008-ban, azóta nagyot fordult vele a világ. A négygyermekes családanya nem gondolta volna, hogy hobbijából, a blogolásból – ahol bemutatta a süteményeit és receptjeit – fog megélni. Mónit egy kávézós ismerőse kérte fel, hogy süssön neki süteményeket, és innentől kezdve nem volt megállás. Azóta Móni készíti számtalan  Balaton környéki kávézó házias süteményválasztékát, Gyenesdiáson saját helyet nyitott, ahol  hagyományos ízű sütemények és torták is megtalálhatóak. A pultban mindig van rugelach, sajtos pogácsa és a sajtos roló, de a különféle tortaszeletek is.

Foto: Móni süti Facebook oldala

Sakura (Nagymaros)

Kicsit olyan, mintha a virágzó japán cseresznyefák alá csöppentünk volna, amikor Nagymarosan betérünk ebbe a cukrászdába. A Sakura szó japánul cseresznyevirágzást jelent, és ez nem véletlen. A cukrászda tulajdonosának családjában van virágbolt is, így a dekoráció és a sütik díszítésében visszaköszön a cseresznyevirág és más csodás virágszirmok is. A kínálat nagyrészét a francia desszertek alkotják, nagyon híres a mille feuille tartjuk. Minden évszakban és ünnepnap készülnek valami újdonsággal. Ha a Dunakanyarban jársz,  látogass el hozzájuk, teraszukon mindig jól esik egy kávé és egy finom sütemény.

Foto: Sakura Facebook oldala

Még több gasztro újdonságról itt olvashatsz



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!