Facebook hozzászólás
200

Így tartsd életben és egészségesen a karácsonyfát az ünnepek alatt

Sokan az igazi élő fenyőre esküsznek, ha eljönnek az ünnepek. Akármennyire is körültekintően választunk vágott fenyőt, néha már karácsony előtt elkezdi hullajtani a tűleveleit és az ünnepeket sem bírja ki a fa. Mi a legjobb módszer arra, hogy egészséges és szép legyen? Íme a tanácsok.

Semmi sem tölt el minket olyan ünnepi jókedvvel, mint a fenyő friss illata és a csodásan világító karácsonyfa látványa. Persze csak akkor, ha a padlót nem borítják már az ünnepek előtt a tűlevelek és nem kódakozik a karácsony előtt beszerzett fenyőnk. Mi segít, hogy az ünnepek alatt is szép legyen a fenyőd? Íme néhány jó tanács, amit érdemes megfogadni.

Emilly Barbosa Fernandes a HouseGrail kiskertésze és tanácsadója elárulta azokat a tippeket annak biztosításához, hogy a fenyőfánk december 25-ig (vagy legalább a vásárlástól számított egy hónapig) friss maradjon.

Meddig él egy karácsonyfa?

Mielőtt belemerülnénk a karácsonyfa életben tartásának részleteibe, fontos, hogy reális elvárásaink legyenek. Fernandes szerint „egy friss és megfelelően gondozott karácsonyfának 4-5 hétig kell tartania”, ami azt jelenti, hogy még a legjobb körülmények között sem fog tudni sokáig megmaradni karácsony után. Valójában nem is szabad karácsony után sokáig őrizgetni a fenyőfát, hiszen egy törékeny, kiszáradt fa jogos tűzveszélyt jelent. Arról nem is beszélve, hogy elhullajtja a tűleveit, így rengeteg koszt csinál. Íme egy kis segítség, hogyan válassz egészséges és szép fát, hogy az ünnepek alatt is gyönyörködhess benne!

1. Válassz egy egészséges fát

Ha nem egészséges karácsonyfát választasz, akkor nem lesz esélye megélni a karácsonyt sem. Mitől lesz egészséges egy fa? Íme néhány jellegzetesség, amivel egy egészséges fenyőfa rendelkezik:

  • A fának ragacsos törzsűnek kell lennie. (Ez azt jelenti, hogy még mindig nedv folyik át rajta.)
  • Szedj ki egy tűt és hajlítsd meg. A fenyők tűleveleinek nem kell törniük, az egészséges fenyők tűi nem törnek el.
  • Fogj meg egy ágat, és óvatosan húzd magad felé; ha egy marék fenyőtűvel jön vele együtt, az nem jó jel. Egy egészséges fa néhány tűlevelet ugyan veszít, de sosem marad ott a kezünkben a fél ág.
  • Válassz mélyzöld színű fát.

2. Vágd le a törzset

A legtöbb helyen frissen vágják a törzset, de ha nem, akkor a szakértő szerint körülbelül egy centimétert érdemes otthon levágni még belőle. „Ez segít kinyitni a farendszert, hogy az fel tudja szívni a vizet.”





Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!