Facebook hozzászólás
996

A GYEREKKOR ÍZE

Klasszikus forrócsoki tejszínhabbal és macaronnal

Szeretnél valami kellemes, meleg finomságot a nap hátralevő részére? Akkor itt egy fantasztikus klasszikus, ami tökéletesen illik egy őszi délutánhoz! Ettől biztosan felmelegedsz, mert még a vérnyomásod is felpezsdült!

Klasszikus forrócsoki macaronnal, Kép: macaron
Kép: macaron

Aprítsunk fel 100 g étcsokit. Közben egy edényben közepes hőfokon melegítsünk fel 600 ml tejet, amihez adjunk hozzá 2 csillagánizst és négy szegfűszeget egy teatojásban. Ezután adjuk hozzá a csokit és kevergessük, amíg el nem olvad a csokoládé. Hagyjuk melegedni 5-10 percet folyamatos kevergetés mellett. Habverővel verjünk fel 100 ml habtejszínt. Vegyük ki a teatojást a forró csokiból, melyet öntsünk csészékbe. A csoki tetejére halmozzuk a tejszínt, majd macaronnal tálaljuk. A csokis macaron illik hozzá a legjobban, de a gyümölcsös ízek – például az erdei gyümölcs vagy a narancs – is jó választásnak bizonyulhatnak.

Egészséges churros

Egészséges churros: Kép: eceptguru
Kép: eceptguru, PParchív

Imádom a spanyolok fánkját, a churrost, de mióta oda kell figyelnem a szénhidrát fogyasztásomra, szomorúan búcsút vettem – ettől is. Kata most megmutatja, hogyan cseréljük okos szénhidrátokra az egészségtelen fehér lisztet?



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!