Facebook hozzászólás
801

KENYERES KÖRKÉP

Kovászreneszánsz

Egyre nő nálunk is az egészségesebb életmód iránti igény. Elmondható, hogy a kovásszal készült termékek új reneszánszukat élik, és egyre többen nyitottak a természetes alapanyagokból, adalékmentesen sütött kenyerekre, zsemlékre, kiflikre – mutat rá a szektort érintő tendenciákot reprezentáló friss kutatás. Mint kiderült, a 18 és 65 év közöttiek több mint fele szerint a hagyományos eljárásokkal készült pékáruk mindenképpen jobb közérzetet nyújtanak.

Fokhagymás kenyér, finn recept, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Északi rokonaink is híresek a takarékos konyha vezetéséről. Semmit nem dobnak ki, mindennek helye van. A megszikkadt kenyérből is kihozzák a legjobbat. Finn barátaimtól ezt a remek ötletet vettem át. Ezt kínálták a kerti grillezett kolbászkákhoz csakúgy mint a tartalmasabb levesekhez. Kézügyességet nem igényel, és bátran villoghatsz vele a barátok előtt is!

[/bs-text][/vc_column][/vc_row]

− A 18-65 év közti vásárlók az eddigieknél jobban figyelnek arra, hogy mit tesznek a kosarukba. Érdeklődnek a pékáruk összetevői iránt, alaposabban szemügyre veszik a friss kenyerek állagát, a csomagolt termékeken átböngészik az összetevők listáját, amelyek mindig csökkenő sorrendben szerepelnek a címkén  – hangsúlyozta Antal Emese, dietetikus, szociológus. Hozzátette a fehér helyett érdemes a teljes kiőrlésű kenyeret választani, ami sokszor pénzügyi szempontból is kifizetődőbb, mert a nagy rosttartalmú kenyér jobban laktat, kevesebb is elég belőle, mint a búzakenyérből.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!