KARÁCSONYI ELŐÉTEL BIKAVÉRREL
Szilvásváradi pisztrángrolád répákkal, édesköménnyel
Bikavér az egyik legméltóbb magyar bor karácsonyi ételeink mellé! Ehhez komponálta Macsinka János séf ezt az ünnepi előételt. Az egri Macok Bisztro pisztrángja természetesen Szilvásváradról érkezett, mert a mester legfőképp a környékről válogatja fogásaihoz az alapanyagokat. Továbbra is azt szeretné, hogy a vidéki éttermeknek is legyen rangja – nemcsak itthon, hanem egész Európában! Ez a karácsonyi fogás igazán jó belépő!
Elkészítés:
- Friss pisztrángfilé só, cukor keverékével megszórva 8 percig állni hagyjuk.
- 53°C-on 8 percig szuvidoljuk.
- Édeskömény, friss tormával lepárolva, sóval, frissen őrölt borssal ízesítve kevés tejszín, hideg vajjal thermomixelni.
- Színes répákból vékony szalagokat vágunk, megformázzuk, hideg vízben hűtjük. Citrusos olívával pároljuk.
- A leeső répadarabokból krémet készítünk. Narancslében megpároljuk, gyömbérrel, thai citromnáddal, kaffir limelével, sóval, korianderrel ízesítjük. Hideg vajjal thermozzuk, hűtjük.
- Tálaláskor mikrosalátával díszítjük.
Kellemes ünnepeket kíván Macsinka János séf az egri Macok Bisztróból!
Szilvásváradi mandulás pisztráng – az ünnepi asztalra
A szivárványos pisztráng a világ egyik legjobban kutatott és legnagyobb mennyiségben tenyésztett halfaja. Nincs benne „Y” szálka, íze tiszta, nem zsíros. Számos módon elkészíthető: sütőben sütve, grillen, roston, serpenyőben vagy párolva készítve. Ez most egy nagyon egyszerű és ízletes szilvásváradi változat Alpári György gasztronómus receptjei közül.
Hozzászólás zárolva.