Lecsó a nemzetközi gasztronómiában:
A magyar lecsóhoz hasonló fogás több nemzet konyhájában is megjelenik:
- a francia ratatouille a paprika, paradicsom, hagyma mellett cukkinit és padlizsánt is tartalmaz, fűszerként petrezselyem és fokhagyma is van benne;
- olasz peperonatában fokhagyma, olívaolaj és petrezselyem is van a magyar lecsó hozzávalóin kívül;
- a spanyol pisto a miénkhez képest színesebb, burgonya, cukkini és padlizsán, sima paprika helyett pedig kaliforniai paprika van benne, olívaolajjal, sóval és borssal készül;
- a török menemen a hagyma-paprika-paradicsom triót tojással gazdagítja;
- a bolgár/szerb dzsuvecsben a klasszikus alapanyagokhoz padlizsán és rizs kerül;
- a közel-keleti shakshouka a török recepthez hasonló, de római köménnyel és petrezselyemmel ízesítik;
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Lecsó és karaj házassága Cinkotán
Ebből a frigyből valami remek dolog kerekedik. A recept cinkotai barátnőmet dicséri. Kétféle módon készíti: vagy friss lecsót dob össze, vagy a nyáron eltettet most használja fel. Bármelyiket próbálod, biztos siker lesz! A hús omlósan és szaftosan omlik szét a szádban. Kínálj hozzá egyszerű kifőtt tésztát vagy krumplit.
Hozzászólás zárolva.