Facebook hozzászólás
694

LEFŐZTEK MINDENKIT A PÉCSIEK

Színre lépett a lecsó

Hungast Pécs a nyertes! Az év legrangosabb élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállításán, a Sirhán a Közékeztetési szakácsverseny idei versenyfogása a lecsó volt. 12 csapat indult, és a pécsiek nyertek.

Lecsó a közétketésben, Kép: metro
Lecsó a közétketésben, Kép: metro

Lecsó a nemzetközi gasztronómiában:

A magyar lecsóhoz hasonló fogás több nemzet konyhájában is megjelenik:

  • a francia ratatouille a paprika, paradicsom, hagyma mellett cukkinit és padlizsánt is tartalmaz, fűszerként petrezselyem és fokhagyma is van benne;
  • olasz peperonatában fokhagyma, olívaolaj és petrezselyem is van a magyar lecsó hozzávalóin kívül;
  • a spanyol pisto a miénkhez képest színesebb, burgonya, cukkini és padlizsán, sima paprika helyett pedig kaliforniai paprika van benne, olívaolajjal, sóval és borssal készül;
  • a török menemen a hagyma-paprika-paradicsom triót tojással gazdagítja;
  • a bolgár/szerb dzsuvecsben a klasszikus alapanyagokhoz padlizsán és rizs kerül;
  • a közel-keleti shakshouka a török recepthez hasonló, de római köménnyel és petrezselyemmel ízesítik;

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lecsó és karaj házassága Cinkotán

Lecsós szelet, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Ebből a frigyből valami remek dolog kerekedik. A recept cinkotai barátnőmet dicséri. Kétféle módon készíti: vagy friss lecsót dob össze, vagy a nyáron eltettet most használja fel.  Bármelyiket próbálod, biztos siker lesz! A hús omlósan és szaftosan omlik szét a szádban. Kínálj hozzá egyszerű kifőtt tésztát vagy krumplit.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!