ALMAECET ÉS MÉZ HÁZASSÁGA
Tökéletes házi elixír
Házi csodánk fogyasztása reggel és este ajánlott, illetve, ha módunkban áll, akkor a főétkezések után, vagy közben, kortyonként – javasolja Komáromi Linda és Nagy Péter, akik vegyszer- és adalékmentes gyümölcsborecetet készítenek fehérvárcsurgói családi gazdaságukban.
Elkészítés:
Az egészet jól keverjük össze, és már kész is az elixírünk!
Az almaecet ellátja a szervezetünket értékes ásványi anyagokkal, elengedhetetlenül fontosak az anyagcsere-folyamatokhoz, a sejtek megújulásához vagy a káros baktériumok legyőzéséhez.
Az almaecet-méz koktél alkotórészeként ehhez még társulnak a nektárban található ásványi anyagok, meg a természetes cukor, amelyek erősítik a szívet, serkentik a vérkeringést.
Majd 20 egészségügyi zavar zavar esetén hozhat javulást, például emésztési zavarok, depresszió, fejfájás, ízületi fájdalmak, megfázás, krónikus fáradtság, álmatlanság, emlékezet kihagyás. (Nemcsak almaecetből, hanem más gyümölcsökből készült ecetekből is készíthetünk elixírt.)
Ismeretlen hősünk: az ecet
A múlt század elejéig a só mellett a gyümölcsecet volt a legnépszerűbb fűszerünk. Használata egyediséget ad az ételeknek. Olyan különleges aromákat ízhatásokat tudtak, és tudunk ma is elérni, amit mással nem – derült ki a fehérvárcsurgói Károlyi Gasztro Akadémia kiállításán, ahol bemutatkozott Nagy Péter és Komáromi Linda 2015-ben alapított kézműves ecetmanufaktúrája is.
Hozzászólás zárolva.