Facebook hozzászólás
221

10 szuper zöldséges keleti recept

A tíz legfinomabb keleti zöldséges ételt kínáljuk most. A levestől – a salátáig mindenki tetszése szerint válaszhat! Gyorsan és könnyen elkészíthetők.

Yasai miso shiru – zöldséges miszóleves

Hozzávalók: 2 evőkanál miszó, 1 liter víz, 1 evőkanál vegamix, 1 csomag retek, 1 kiskanál gyömbér, negyed algalap, 1 sárgarépa, só.

Elkészítése: a miszót feloldjuk fél deci vízben, majd hozzáadjuk a maradék vizet és a zöldségport, és összeforraljuk. A sárgarépát és a retkeket felkarikázzuk, az algalapot pedig keskeny csíkokra vágjuk. A retket, a répát, a gyömbért a leveshez adjuk, megsózzuk, majd néhány percig együtt főzzük őket. Az algacsíkokat szétosztjuk a tányérokba, erre merjük rá a levest.

Yakisoba – káposztás tészta

Hozzávalók: 1 csomag (tojással készült) kínai tészta, 20 deka csíkokra összevágott káposzta, 10 deka csíkokra szelt sárgarépa, 10 deka vékony kis csíkokra vágott sertéscomb, 1 deci húslé, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál osztrigaszósz, 2 kiskanál Worchester-szósz, 1 evőkanál olaj, 1 kiskanál cukor, bors.

Elkészítése: a tésztát kifőzzük, majd a húst, a répát és a káposztát az olajon egy nagyobb serpenyőben félig puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kifőtt, leszűrt tésztát, és még körülbelül 10 percig folyamatosan forgatva együtt sütjük, miközben a húslé kivételével hozzáadjuk a többi alapanyagot. A húslét csak apránként adagoljuk rá, s hagyjuk elfőni: lé ugyanis nem lehet a serpenyőben. Savanyított gyömbérrel kínálják.

Okonomiyaki – káposztás palacsinta

Hozzávalók: 25 deka liszt, 1 csomag sütőpor, 10 deka darált sertéshús, 2 deci dashi, 15 deka vékonyra gyalult káposzta, 1 tojás, só.

Elkészítése: a lisztet a sütőporral, tojással, sóval és a dashival sűrű palacsintatészta-állagúra keverjük, majd körülbelül 30 percig állni hagyjuk, majd belekeverjük a káposztát és a húst. Serpenyőben 2 centi vastagságú palacsintákat sütünk oly módon, hogy kicsit krémes maradjon a belsejük. Szósszal tálalják.

Azuki gohan – vörösbabos rizs

Hozzávalók: 40 deka rizs, 15 deka vörösbab (azuki), 8 evőkanál szaké, 1 kiskanál fehér szezámmag, só.

Elkészítése: a babot egy éjszakára vízben áztatjuk, majd leszűrve főzőedénybe tesszük. Felöntjük vízzel, felforraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük. Leszűrjük, a főzővizébe beletesszük a rizst, körülbelül egy órán át áztatjuk, majd hozzáadva a szakét és a sót, megfőzzük. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, sózzuk, de vigyázzunk, nehogy odaégjen. Amikor a rizs készen van, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a babot, megszórjuk a szezámmaggal, és tálaljuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!