Facebook hozzászólás
221

10 szuper zöldséges keleti recept

A tíz legfinomabb keleti zöldséges ételt kínáljuk most. A levestől – a salátáig mindenki tetszése szerint válaszhat! Gyorsan és könnyen elkészíthetők.

Tofu "fasírt"

Hozzávalók: 30 deka tofu, 1,7-1,7 deka búzacsíra és teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 deka reszelt vöröshagyma, 1 gerezd áttört fokhagyma, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése: az összetevőket jól összedolgozzuk, és egy órán át pihentetjük. Ezután a hagyományos fasírthoz hasonlóan kisebb pogácsákat formálunk, amelyeket forró olajban kisütünk. Salátával és öntettel tálaljuk.

Tofu zöldséggel

Hozzávalók: 40 deka tofu, 30 deka gomba, 30 deka zöldbab, 1 kaliforniai paprika, 4 evőkanál étkezési keményítő, 2 deci húsleves, 1,5 evőkanál szójaszósz, 4 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma.

Elkészítése: a szójaszósszal elkeverünk 1,5 evőkanál keményítőt, majd félretesszük. A tofut szeletekre, majd a szeleteket háromszögekre vágjuk, és szárazra töröljük. A megtisztított gombát felszeleteljük, a zöldbabot feldaraboljuk, és a paprikát is csíkokra, a fokhagymagerezdeket pedig apróra vágjuk. A maradék keményítőben megforgatjuk a tofut, majd a felforrósított olajban mindkét oldalukat 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a serpenyőből, beletesszük a gombát és a fokhagymát, és keverés közben mintegy két percig pároljuk. Hozzáadjuk a babot, a paprikát és a húslét, majd felforraljuk, és lefedve az edényt mérsékelt tűzön néhány percig főzzük. Végül hozzákeverjük a félretett szószos keményítőt, majd a tofut is, és két perc alatt összefőzzük. Melegen tálaljuk.

Tofu-saláta

Hozzávalók: 45 deka tofu, 1 kiskanál apróra vágott hagyma, 10 deka reszelt zeller, 2 evőkanál olaj, 1,5 teáskanál szójaszósz, 1 teáskanál finomra vágott kapor, 2 evőkanál pirított szezámmag, őrölt fehér bors.

Elkészítése: az összetört tofut óvatosan elkeverjük a hozzávalókkal, majd leöntjük – vízzel, citromlével, pici ecettel, mustárral, mézzel készített – salátaöntettel.

Pikáns saláta

Hozzávalók: 1 nagy alma, 1 kígyóuborka, 1 szál póréhagyma, 1 jégcsapretek, 4 kínaikel-levél, 20 deka sárgadinnye, fél-fél deci rizspálinka és szójaszósz, 1 citrom leve, 1 evőkanál puhára főtt rizs, 1 kiskanál cukor.

Elkészítése: a pórét, az uborkát és a kelt vékony csíkokra vágjuk, a retket felszeleteljük. A rizst összekeverjük a pálinkával, a szójával, a cukorral édesítjük, majd leöntjük vele a felszeletelt retket, és fél-egy órán át benne hagyjuk. Tálalás előtt felkockázzuk az almát és a dinnyét, és hozzákeverjük a retekhez.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!