10 szuper zöldséges keleti recept
A tíz legfinomabb keleti zöldséges ételt kínáljuk most. A levestől – a salátáig mindenki tetszése szerint válaszhat! Gyorsan és könnyen elkészíthetők.
Vakame-saláta
Hozzávalók: 2 endívia, 1 szál sárgarépa, 2 kisebb savanyúuborka, 4 kis retekgumó, 4 salátalevél, 2 evőkanál morzsolt csemegekukorica, 2 vakame (alga), fél uborka, 1 doboz füstölt tofu, 2 evőkanál fehér miszó, 1 evőkanál olaj, ízlés szerint enyhe ecet, 2 evőkanál 100 százalékos almalé.
Elkészítése: a vakamét hideg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon, majd felkockázzuk a tofut. A zöldségeket apróra vágjuk, és összekeverjük. A zöldségeket egy salátástálra rakjuk, a tofut mellétesszük. Az öntethez összekeverjük a miszót, az ecetet és az almalevet, majd közvetlen a fogyasztás előtt meglocsoljuk vele a zöldségtálat.
Tempura – sült zöldségek japán módra (rákkal, halfilével is készíthető)
Hozzávalók: 30 deka pici csöves kukorica, 25 deka gomba, bambuszrügy, 20 deka cukkini, 1 csomó zöldhagyma, olaj. A palacsintatésztához: 2 tojás, 2,5 deci víz, 15 deka búzaliszt, 5 deka rizsliszt, só. A mártáshoz: 4 evőkanál sherry, 4 evőkanál szójamártás, 1 fehér vajretekgumó, 2 evőkanál reszelt gyömbér.
Elkészítése: elkészítjük a palacsintaszerű tésztát, majd a mártáshoz a sherryt elkeverjük a szójával, hozzáadjuk a finomra reszelt retket, végül a gyömbért. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, ezeket sorra belemártjuk a tésztába, majd egy mélyebb serpenyőben forró olajban aranysárgára sütjük őket. Tálra téve a mártással tálaljuk. Rákkal, halfilével is készíthető.
A cikk a Konyha & Fürdő Piac magazin 2008. június-júliusi számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.