15 perces ételek – tavaszi vacsorák!
Fáradt a munka után? Készítsen ínycsiklandozó ebédet vagy vacsorát negyedóra alatt! Mindenki meg fogja nyalni a tíz ujját!
Magyaros tök: 70 dkg tököt meghámozunk és félbevágunk. Kikaparjuk a magvait, és a húsát 1 centis kockákra vágjuk. 1 evőkanál olajat és 1 gerezd összezúzott fokhagymát egy serpenyőbe teszünk, két percig sütjük. Hozzáadjuk a felaprított tököt és egy evőkanál pirospaprikát, elkeverjük jó alaposan, és még két percig pirítjuk. Ezután hozzáadunk egy csipetnyi borsot, egy teáskanálnyi kaprot és két evőkanál fehérbort, és pár percig még a tűzhelyen tartjuk. Levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, majd visszatöltjük a kivájt és időközben megsütött tökbe.
Sajtos hagymaleves: tisztítsunk meg és karikázzunk fel két nagy vöröshagymát, és egy kis margarinon pirítsuk meg. Ha kész, keverjük el két evőkanál liszttel, majd öntsük fel egy liter húslevessel. A keveréket főzzük 10-15 percig. Tálaláskor szórjuk meg a levest reszelt sajttal, adhatunk mellé pirítós kenyeret.
Töltött kenyér: egy franciakenyeret elfelezünk, kivesszük a belsejét úgy, hogy csak a héja maradjon. 30 dkg darált húst és 10 dkg apróra vágott sonkát összekeverünk kenyérbéllel (amelyet korábban kiszedtünk a kenyérből), majd hozzáteszünk még egy tojást és 2 dl tejfölt, valamint 1 gerezd apróra vágott fokhagymát és 1 felaprított vöröshagymát. A keveréket sóval, borssal, köménnyel és pirospaprikával ízesítjük, majd az egésszel megtöltjük a kenyeret. Sütőben húsz percig sütjük.
Gombás rakott hal: egy vöröshagymát apróra vágunk, és a tűzhelyen olajon megfuttatjuk, majd megpárolunk benne 25 dkg felszeletelt gombát. Egy tűzálló tálban az így elkészített gombát és 4 szeletnyi halfilét rétegesen lerakjuk, sózzuk, majd a tetejére 1,5 dl tejfölt csorgatunk, egyenletesen elosztjuk. Lefedjük, és 10-15 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.