30 perces kevert süti
Édesszájú család? Akkor még hétköznap sem maradhat finomság nélkül. Percek alatt elkészíthető mindkét egyszerű kevert sütemény.Tetszés szerint variálhatók gyümölcsökkel és pudingos öntetekkel vagy akár krémes töltelékekkel.
Kevert meggyes lepény
Hozzávalók: 18 dkg vaj vagy margarin, 35 dkg liszt, 25 dkg kristálycukor, 4 tojás, 1 csomag sütőpor, fél liter kimagozott meggy, 2 kiskanál fahéj, a tepsi kikenéséhez zsír, a tálaláshoz porcukor.
Elkészítés: Habosra keverjük a margarint a tojások sárgájával meg a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük (nem kell megijedni, ha kicsit sűrűbb állagú), majd belepotyogtatjuk a kimagozott meggyszemeket, és meghintjük a fahéjjal.
Forró sütőbe toljuk, és közepes lángon kb.35-40 percig sütjük. Még langyosan kockára vágjuk és meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.