Facebook hozzászólás
263

4 melles szuper jó recept- zöldségekkel

A tavaszi, vitaminokban és tápanyagokban gazdag ételek netovábbja, amikor könnyű szárnyasokat egészséges zöldséggel társítunk.Négy kitűnő receptet kínálunk!

Brokkolis-sonkás pulykamell

Hozzávalók: 60 deka egyforma kisebb szeletekre vágott pulykamell, 60 deka brokkoli, 15 deka trappista és 1 evőkanál parmezán sajt, 5 deka vaj, 3 deci tejszín, 15 deka szeletelt főtt tarja, 3 evőkanál olaj, ízlés szerint só, bors.

Elkészítése: a brokkolit rózsáira szedjük, majd egy kivajazott sütőtálba tesszük. Egy jénait kivajazunk, és a brokkolival beterítjük az aljat. A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük, majd rárakjuk a brokkolira, a húst pedig beterítjük a tarjaszeletekkel. A tejszínt ráöntjük a tetejére, majd rászórjuk a kétféle sajtot, és lefedve körülbelül. 40 perc alatt a sütőben puhára pároljuk. A végén néhány percig fedél nélkül pirosra pirítjuk a tetejét.

 Karfiolos-pulykahúsos tepsis kel

 Hozzávalók: egy fej karfiol (1 kilós), 1 fej hasonló súlyú kelkáposzta, 40 deka darált pulykahús, 10 deka reszelt sajt, 1 fej vöröshagyma, 5 deka füstölt szalonna, 2 deci tejföl, 2 tojás, fél evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld, ízlés szerint só, őrölt bors, kakukkfű, zsálya.

Elkészítése: sós vízben ropogósra előfőzzük a rózsáira szedett karfiolt és a leveleire szedett kelt. Egy edényben kisütjük a felkockázott szalonnát, majd a pörcöket kiszedve a zsírján megfuttatjuk az összevágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, majd készre főzzük. A kellevelek felével kibélelünk egy kivajazott tepsit, rárakjuk a karfiolrózsákat, majd a pörköltet. Befedjük a maradék kellevelekkel, rászórjuk a reszelt sajtot, majd leöntjük a tojásokkal elkevert tejföllel. Sütőben 20 percig készre sütjük.   Tavaszi csirkerakottas

Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott csirkemell, 25 deka új sárgarépa, 25 deka karalábé, 10 deka zeller, 25 deka gomba, 25 deka kelbimbó, 10 deka petrezselyemgyökér, 1 zöldpaprika, 3 szál újhagyma, 10 deka vaj, 1 csomag friss, finomra vágott petrezselyemzöld, ízlés szerint majoránna, kömény, só és őrölt bors.

Elkészítése: a csirkemellszeleteket sózzuk, fűszerezzük, majd a vaj felén mindkét oldalukon hirtelen elősütjük, és félretesszük. A megtisztított zöldségeket felkockázzuk, és összekeverjük a petrezselyemzölddel. A zöldségek felét egy kivajazott sütőtálba helyezzük, picit sózzuk, majd rárakjuk a mellszeleteket. Vajdarabkákat rakunk rá, lefedjük a zöldkeverék másik – szintén enyhén sózott – részével, és lefedve közepes lángon körülbelül 20 percig sütjük.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!