4 szuper tavaszi recept- garantált fogyás
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Sőt, ezek a receptek akár abban is segíthetnek, hogy megszabaduljunk tőlük.
Hozzávalók: 2 nagyobb padlizsán, 4 nagyobb paradicsom, 15 deka Président Madrigal sajt, 1 deci olívaolaj, bazsalikom, póréhagyma, fehérbor, só, bors.
Elkészítése: az ujjnyi vastagra vágott padlizsánszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd zsiradékmentesen mindkét oldalukon megsütjük. Ugyanígy teszünk a fele paradicsommal. A másik felét egy percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd a héját lehúzzuk, kimagozzuk. A paradicsom húsából bazsalikomos mártást készítünk: olívaolajon póréhagymát pirítunk, hozzáadjuk a paradicsomot és a friss bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, pici fehérborral meglocsoljuk, majd öt perc főzés után turmixoljuk. Kiolajozott tepsibe tesszük a padlizsánszeleteket, rájuk a paradicsomkarikákat, erre rá a fűszeres paradicsomszószt, a tetejére pedig a reszelt Madrigal sajtot. 180 Celsius-fokon 20-25 percig sütjük.
A cikk a Konyha&Fürdő 2012/tavaszi számának Házi Séf mellékletében jelent meg.
Hozzászólás zárolva.