5 szuper kaja recept -képekkel
Biztosan találnak néhány csemegét az alábbi receptek között! Az olykor szokatlan hozzávalók garantálják a különleges, ugyanakkor könnyű végeredményt.
Rosé kacsamell aszaltszilvamártással
Hozzávalók: két kacsamell, egy bögre rizs, 2 tojás, kevés liszt, só, bors ízlés szerint, fűszerek a páchoz, személyenként 6-10 darab magozott aszalt szilva, méz, őrölt fahéj, kevés vörösbor.
Elkészítése: a zsályás, rozmaringos, fokhagymás olajban három-négy napig pácolt kacsamellet rostlapon egészben kisütjük, ízlés szerinti ideig. A főtt rizst a tojással összekeverjük, ha szükséges, pici lisztet teszünk hozzá, sóval, borssal ízesítjük, golyókat formázunk belőle, majd ezeket lelapítjuk, és kisütjük a rostlapon, vagy serpenyőben, kevés olajban. Az aszalt szilvát olajon vagy vajon hevítjük, mézet teszünk hozzá, megszórjuk fahéjjal. Amikor a méz karamellizálódott, fölöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje, pár pillanatig forraljuk vele, és egy pici keményítővel sűrítjük. A tányéron a rizslepény mellé rendezzük a fölszeletelt kacsamellet, aszaltszilvamártással díszítjük.
A képeken szereplő ételek a budaörsi Berger étteremben készültek.
Fotó: Fényes Gábor
A cikk a Konyha & Fürdő Piac magazin 2008/01. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.