Facebook hozzászólás
287

A 8 legfinomabb palacsinta receptje Gyermeknapra!

Káposztás,diós,almás,habos,csirkés és király…Nekem mindig összefut a nyál a számban ha egy ínycsiklandó palacsintára gondolok. Íme most 8 féle variációban készíthetjük el.

Ha sűrűbb tésztára van szükség, akkor így hagyjuk, ha hígabbra, kevés tejet öntünk hozzá. Ha finomabb tésztát akarunk, akkor csak a tojás sárgáját habarjuk bele, a fehérjét pedig felverjük, és a habot óvatosan hozzákeverjük.

Habpalacsinta

Hozzávalók:

6 tojás, 8 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 evőkanál liszt, 1/2 liter tej, vaníliás cukor, só.

Elkészítése:

A hat tojás sárgáját, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük, beletesszük a lisztet, a sót, feleresztjük a tejjel, és hozzákeverjük a tojásfehérjék kemény habját. Palacsintasütőben nem nagyon vékonyra sütjük, de csak az egyik oldalát. Egymásra rakjuk őket, a sütőben kissé átsütjük, és vaníliás cukorral meghintjük.

Almás palacsinta

Az alaptésztát nagyon vékonyra szelt vagy reszelt almával összekeverjük és ezzel együtt sütjük meg.

Káposztás palacsinta

Cukor nélküli palacsintatésztába olajon párolt reszelt káposztát keverünk, sózzuk, borsozzuk és a szokásos módon megsütjük.

Királypalacsinta

Hozzávalók a töltelékhez:

10 dkg dió, 15 dkg porcukor, 5 tojás, vaníliarúd, 1/2 liter tejfel (vagy tejszín).

Elkészítése:

Palacsintatésztát készítünk, kisütjük, három- négy darabot üresen hagyunk, a többit kisujjnyi szélességűre metéljük. Egy tortaformát kikenünk, kibéleljük az üres palacsintákkal, a felvágottakat összekeverjük a töltelékkel. Az 5 tojás sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a vaníliával, hozzáadjuk a tojások felvert habját és a tejfelt, a kibélelt formába tesszük, ráhajtjuk a palacsinták széleit, és sütőben átsütjük.

Diós palacsinta

Hozzávalók a töltelékhez:

25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

A szokásos módon palacsintát sütünk, a tölteléket a következőképpen rakjuk rá. Egy pudingforma aljára palacsintát teszünk, meghintjük dióval, cukorral, így rétegezzük, majd a befödött formát 10 percig gőzben főzzük. Tálra borítjuk, meghintjük vaníliás cukorral.

Karthausi palacsinta





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!